Επιστροφή της ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά κύπελλα

Επιστροφή της ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά κύπελλα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ημερολόγιο έγραφε 14/12/2011, όταν η ΑΕΚ έδινε τον τελευταίο της αγώνα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μια «αδιάφορη», πλην όμως εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Στουρμ Γκρατς με 3-1, σηματοδότησε το τέλος της συνεχούς παρουσίας της ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα για σχεδόν 20 χρόνια. Περίπου πέντε χρόνια μετά, ύστερα από την περιπλάνηση στις μικρές κατηγορίες, την άνοδο και την κατάκτηση του Κυπέλλου, η Ενωση «γεύεται» ξανά ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική βραδιά. Στο «Ζοφρουά Γκισάρ», ίσως την πιο καυτή έδρα της Γαλλίας, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Σεντ Ετιέν (22.00) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, θέλοντας να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα που θα τις δώσει ελπίδες πρόκρισης στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Οι «στεφανουά» εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Γιουρόπα Λιγκ τερματίζοντας 6οι στην περυσινή Λιγκ 1.

Η Ενωση έφθασε χθες το μεσημέρι στη γαλλική πόλη και ο Τιμούρ Κετσπάγια εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος: «Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν είμαστε φαβορί. Αλλά πάμε εκεί για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο. Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι, είμαστε σε καλή κατάσταση» ανέφερε ο Γεωργιανός προπονητής της ομάδας.

Εκτός αποστολής για τον αγώνα έμειναν τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ, ο Αργεντινός Πάτο Ροντρίγκες και ο Πορτογάλος Ούγκο Αλμέιδα. Αμφότεροι, λόγω ανετοιμότητας. Σε σχέση με πέρυσι, η ΑΕΚ θα έχει στη σύνθεσή της ουσιαστικά μία αλλαγή, αυτή του κεντρικού αμυντικού Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές βρίσκονταν και πέρυσι στην ομάδα.

Ως προς τη σύνθεση, οι δέκα εκ των έντεκα θέσεων φαίνονται δεδομένες. Συγκεκριμένα ο Ανέστης θα είναι ο τερματοφύλακας και οι Γκάλο, Τσικγρίνσκι, Κολοβέτσιος και Ντίντακ στην άμυνα. Σιμόες και Γιόχανσον αμυντικοί μέσοι, ο Μάνταλος λίγο πιο προωθημένος με τους Μπαρμπόσα, Βάργκας στα άκρα. Κεντρικός επιθετικός, αναμένεται να είναι ο Πέκχαρτ, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή του Χρήστου Αραβίδη.

Πέραν της δυσκολίας του αντιπάλου, η ΑΕΚ θέλει να ξορκίσει και τη «γαλλική κατάρα», καθώς σε 17 αγώνες με ομάδες από τη Γαλλία, η Ενωση έχει 10 ήττες, έξι ισοπαλίες και μία νίκη. Στο πλευρό της ΑΕΚ θα βρεθούν περίπου 800 φίλοι της ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή