Ελπίζει παρά την ήττα ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ελπίζει παρά την ήττα ο ΠΑΣ Γιάννινα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις στην Ολλανδία και τελικά κατάφερε να φύγει με ένα αποτέλεσμα, κόντρα στην Αλκμααρ, το οποίο του αφήνει ανοιχτό το παράθυρο της πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η ήττα με 1-0 μπορεί να δίνει το προβάδισμα στην ολλανδική ομάδα αλλά στον επαναληπτικό του Περιστερίου, σε μία εβδομάδα, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν έναν μικρό άθλο. Αλλωστε, αγωνίζονται χωρίς άγχος και αυτό φάνηκε και στη χθεσινή αναμέτρηση.

Η Αλκμααρ είχε την υπεροχή στον αγώνα, έχασε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει κι άλλα γκολ, αλλά τη μόνη φορά που κατάφερε να κερδίσει τον εξαιρετικό –και χθες– Πασχαλάκη ήταν στο 36΄, όταν ο Βάουτενς εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Γιάκος έχασε τον Λούκασεν και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η Αλκμααρ στρίμωξε τον ΠΑΣ «στα σχοινιά», χάνοντας δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Πρώτα στο 39΄ με το εξαιρετικό σουτ του Βαν Οβερεμ μέσα από την περιοχή, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Πασχαλάκης, και ένα λεπτό μετά, όταν το δυνατό διαγώνιο σουτ του Γιάχανμπαχ απέκρουσε ξανά ο τερματοφύλακας της ομάδας των Ιωαννίνων.

Ετσι ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Γιάχανμπαχ, ξανά, να κάνει το σουτ από κοντά, αλλά η μπάλα να σταματάει στην πλάτη του Μπέριου. Οι «Γιαννιώτες» ήταν πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, με το 3-5-2 του Γιάννη Πετράκη να μην αφήνει πολλούς κενούς χώρους. Βέβαια, επιθετικά ο ΠΑΣ ήταν άτολμος, αλλά αυτό δικαιολογείται από τη διαφορά ποιότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 70΄ και μετά, η ελληνική ομάδα δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου.

ΑΛΚΜΑΑΡ: Ροσέ, Γιόχανσον, Λούκασεν, Φλάαρ, Χαπς, Χένρικσεν, Βαν Οβερεμ (87΄ Τέουγκεν), Βάουτενς, Γιάχανμπαχ (63΄ Γκαρσία), Βέγκορστ (63΄ Φράιντεϊ), Ντάμπνεϊ Σόουζα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης (61΄ Κούτρης), Ναδάλες, Ακόστα, Γιάκος (74΄ Δώνης), Φερφελής (50΄ Μαμπουλού).

• Στο 28΄ όλοι οι φίλαθλοι στο γήπεδο σταμάτησαν να τραγουδούν και ξεκίνησαν να χειροκροτούν στη μνήμη ενός 28χρονου οπαδού της Αλκμααρ που έφυγε από τη ζωή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή