Εντονη δυσαρέσκεια για τα μολυσμένα νερά και τις εγκαταστάσεις στο Ρίο

Εντονη δυσαρέσκεια για τα μολυσμένα νερά και τις εγκαταστάσεις στο Ρίο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υποσχέσεις των Βραζιλιάνων για καθαρά ύδατα στους αγωνιστικούς στίβους έμειναν μόνο στα λόγια. Αθλητές και αθλήτριες από την ιστιοπλοΐα, τη μαραθώνια κολύμβηση, την κωπηλασία και το τρίαθλο εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, καθώς στα νερά επιπλέουν από έπιπλα μέχρι πτώματα ανθρώπων. Περιβαλλοντολόγοι και γιατροί ανέφεραν ότι στην Γκουαναμπάρα και στην Κοπακαμπάνα η μόλυνση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το παρελθόν, ενώ εντοπίστηκαν και δύο μικρόβια, ανθεκτικά στα φάρμακα.

«Οταν πέφτει νερό επάνω μας θα πρέπει να έχουμε το στόμα μας κλειστό. Κάτι που είναι δύσκολο», δήλωσε στην «Dailymail» η Ελληνίδα, Αφροδίτη Κυρανάκου Ζέγκερς. Η ιστιοπλόος αγωνίζεται με την Ολλανδία και συγκαταλέγεται μεταξύ των φαβορί για διάκριση στην κατηγορία των 470.

Για τέταρτη φορά θα πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς η Σοφία Μπεκατώρου. Η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας μάς μίλησε με τα χειρότερα λόγια για τον αγωνιστικό στίβο: «Παντού επιπλέουν σκουπίδια και έπιπλα. Το σκάφος μας αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες και εμείς θα πρέπει να προσέχουμε να μη χτυπήσει σε κάποιο μεγάλο αντικείμενο για να μην έχουμε ατύχημα», δήλωσε στην «Κ».

Ο Βραζιλιάνος γιατρός, Ντάνιελ Μπέκερ, ενημέρωσε τους αθλητές της μαραθώνιας κολύμβησης ότι θα κολυμπούν ανάμεσα σε ανθρώπινες ακαθαρσίες και μικροοργανισμούς και τους προειδοποίησε ότι θα κινδυνεύσει η υγεία τους.

Πολλά είναι και τα προβλήματα που υπάρχουν στο Ολυμπιακό Χωριό. Οι αποστολές της Αυστραλίας, της Λευκορωσίας και της Αργεντινής δήλωσαν δυσαρεστημένες από τα δωμάτια. Οπως μας αποκάλυψε ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος, οι εργάτες επειδή δεν πληρώθηκαν αφαίρεσαν αντικείμενα και κατέστρεψαν πολλούς χώρους. Στη διοργανώτρια πόλη αναμένεται να βρεθεί σήμερα και η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών.

Σε ό,τι αφορά το θέμα που είχε προκύψει με την τετράκωπο ελαφρών βαρών, η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψουν στο Ρίο έξι κωπηλάτες (βασικοί: Ντούσκος, Γιάνναρος, Πέτρου, Μαγδανής, αναπληρωματικοί: Καραμήτρος, Λ. Κόνσολας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή