Πίσω από τις κάμερες

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερες σκέψεις στην Τουρκία

Η πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία δεν θα μπορούσε να μην έχει αντίκτυπο και στον αθλητισμό της χώρας. Οι Τούρκοι τα τελευταία χρόνια έχουν ξοδέψει υπέρογκα ποσά για να προσελκύσουν κορυφαίους παίκτες και προπονητές σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και, εν μέρει, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν μικρό «γαλαξία» αστέρων. Αρκετοί εξ αυτών έζησαν από πρώτο χέρι τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου, με αποτέλεσμα να θορυβηθούν και να κάνουν δεύτερες σκέψεις για την παρουσία τους στη γείτονα χώρα. Μέχρι στιγμής, ο μοναδικός που έχει ζητήσει να αποχωρήσει εξαιτίας των εξελίξεων είναι ο Γερμανός επιθετικός της Μπεσίκτας Μάριο Γκόμεζ, αν και δεν αποκλείεται όταν καταλαγιάσει κάπως η σκόνη, να ακολουθήσουν και άλλοι τον δρόμο της φυγής.

Στ. Δημ.

Σολομώντεια λύση

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσοι Ρώσοι είχαν, κατά το παρελθόν, βρεθεί θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες. Εάν οι «Αθάνατοι» ήθελαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ντόπινγκ θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο και στους πρωταθλητές των υπολοίπων χωρών, γιατί η ιστορία έχει δείξει ότι κανένας δεν… συνετίζεται, απλά είναι πιο προσεχτικοί. Η απόφαση της ΔΟΕ θυμίζει περισσότερο… σολομώντεια λύση.

Σπυρ. Σπαν.

Στροφή στους Ελληνες

Από τους βασικούς στόχους του μπασκετικού Αρη, της οικογένειας Λάσκαρη και του Δημήτρη Πρίφτη, είναι η ελληνοποίηση του ρόστερ με την προσθήκη πλέον παικτών που βρίσκονται στο κατώφλι ή εντός της εθνικής ομάδας. Οι «κίτρινοι» έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να προσελκύσουν παίκτες από αυτό το «ράφι». Το έκαναν με τον Βασίλη Καββαδά, που υπέγραψαν για δύο χρόνια, προσπαθούν να αποκτήσουν επίσης για δύο χρόνια τον Βλάντο Γιάνκοβιτς και δεν πρόκειται να σταματήσουν να αναζητούν κάθε πιθανή περίπτωση διεθνούς Ελληνα παίκτη, με στόχο τη δημιουργία «κορμού» για τα επόμενα χρόνια.

Γ. Σ.

Στο… τρέξιμο

Εναν ευχάριστο… πονοκέφαλο είχε ο Ισίδωρος Κούβελος τις τελευταίες ημέρες πριν από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για το Ρίο. Ο αρχηγός της αποστολής έπρεπε να βρει εξοπλισμό (στολές κ.λπ.) και να κανονίσει τις λεπτομέρειες για το ταξίδι και τη διαμονή των αθλητών της κωπηλασίας (τετράκωπος ελαφρών βαρών), οι οποίοι πήραν το «εισιτήριο» ύστερα από τον αποκλεισμό των κωπηλατών της Ρωσίας. Σίγουρα για τον αρχηγό της αποστολής αυτό ήταν το πιο ευχάριστο… πρόβλημα.

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή