Η μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση της ΑΕΚ

Η μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση της ΑΕΚ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χρόνος για τον επαναληπτικό με τη Σεντ Ετιέν μετρά αντίστροφα για την ΑΕΚ, που θέλει να συνδυάσει την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με μια πρόκριση κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Το 0 – 0 του «Ζοφρουά Γκισάρ», σε συνδυασμό με το επαγγελματικό πρόσωπο που έβγαλε η ΑΕΚ στον αγώνα της Γαλλίας, δίνει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στον «Δικέφαλο».

Οι οπαδοί της ΑΕΚ βρίσκονται στις επάλξεις και χθες συνέρρευσαν στα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ προκειμένου να προμηθευτούν ένα εισιτήριο για τη μεγάλη «μάχη» της Πέμπτης. Το Ολυμπιακό Στάδιο αναμένεται να ζήσει ενθουσιώδεις στιγμές στην πρώτη εντός έδρας ευρωπαϊκή αναμέτρηση της ΑΕΚ, από το 2011.

Ο αγώνας με τη Σεντ Ετιέν, πέραν της δεδομένης κρισιμότητάς του, είναι και ιστορικός, καθώς αποτελεί τον 200ό αγώνα της Ενωσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, θέλοντας να καλέσει όσο το δυνατόν περισσότερους φιλάθλους στο ΟΑΚΑ, δημοσίευσε βίντεο στο οποίο οι Τιμούρ Κετσπάγια, Δημήτρης Κολοβέτσιος, Ελντερ Μπαρμπόζα και Γιάννης Ανέστης προτρέπουν τους φίλους της ΑΕΚ να στηρίξουν την ομάδα στο γήπεδο. Περισσότεροι από 25 χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να στηρίξουν την «Ενωση» από κοντά.

Η ΑΕΚ είναι τυχερή, καθώς έχει στον πάγκο της έναν «μετρ» των προκριματικών των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ο Κετσπάγια έχει καταφέρει να πάρει πολλές προκρίσεις στην προπονητική του θητεία με την Ανόρθωση, τον ΑΠΟΕΛ και τον Ολυμπιακό και οι «κιτρινόμαυροι» ευελπιστούν πως κάτι αντίστοιχο θα πράξει και με την ΑΕΚ.

Το 0 – 0 είναι ένα «ύπουλο» σκορ, καθώς οι Γάλλοι είναι εκείνοι που πάνε για δύο αποτελέσματα, αλλά η ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα της έδρας και κυρίως της ομοιογένειας καθώς τα 10/11 των βασικών αποτελούνται από ποδοσφαιριστές που ήταν και πέρσι στην ΑΕΚ. Εν σχέσει με την ενδεκάδα στην έδρα της Σεντ Ετιέν, η ΑΕΚ θα έχει σίγουρα μία αλλαγή. Ο Τόμας Πέκχαρτ θα βρίσκεται στον πάγκο και τη θέση του θα πάρει πιθανότατα ο Χρήστος Αραβίδης. Ο Ούγκο Αλμέιδα κάνει εντατικές προπονήσεις και θα είναι εκτός απροόπτου στην αποστολή, ωστόσο θεωρείται δύσκολο –αλλά όχι απίθανο- να είναι βασικός. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, δηλαδή οι Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας και Μπαρμπόζα, θα είναι πιθανότατα βασικοί, χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη από αυτές που συνηθίζει ο Κετσπάγια στον καταρτισμό της βασικής ενδεκάδας.

Τα μεταγραφικά έχουν, προς το παρόν, παγώσει και οι όποιες εξελίξεις αναμένονται μετά τον αγώνα της Πέμπτης. Κεντρικός αμυντικός και κεντρικός μέσος αποτελούν τις προτεραιότητες της ενίσχυσης, ενώ δεν αποκλείεται κάποιος εκ των ποδοσφαιριστών της ομάδας να αποχωρήσει στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή