ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κοντονής: Πραξικόπημα της ΕΠΟ στην Επιτροπή Δεοντολογίας

gre1592873_24828811

O Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής απέστειλε σήμερα στην ΕΠΟ επιστολή με αφορμή την, όπως αναφέρει, «αυθαίρετη, παράνομη και εν κρύπτω παρέμβαση της στη σύνθεση των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου». Η επιστολή κοινοποιήθηκε στη FIFA, στην UEFA, τη Superleague, τη Football League και τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθήνων.

Στην επιστολή, ο Υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτηρίζει την απόφαση της ΕΠΟ «αυθαίρετη, παράνομη και πραξικοπηματική» και σημειώνει ότι παραβιάζεται η κοινή συμφωνία των FIFA, Πολιτείας και ΕΠΟ, δίνοντας διορία τριών ημερών προκειμένου να επανέλθει η σύνθεση των οργάνων, όπως ήταν μέχρι την 1η Αυγούστου.

Επίσης, ο κ. Κοντονής υπογραμμίζει ότι παραβιάζεται ο νόμος, που κάνει λόγο για τριετή θητεία των μελών των δικαστικών οργάνων, από την στιγμή, μάλιστα, που δεν έχει υπάρξει κάποια παραίτηση από μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΠΟ «υποβίβασε» την πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Λουϊζα Ιωαννίδου, σε αναπληρώτρια πρόεδρο, και αντικατέστησε δύο μέλη της επιτροπής, χωρίς να έχουν παραιτηθεί.

Η αλλαγές αυτές συμπίπτουν χρονικά με την μετ’ εμποδίων ψήφιση του «κώδικα δεοντολογίας», στον οποίον εμπίπτουν μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ.