Κοντονής: Πραξικόπημα της ΕΠΟ στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Κοντονής: Πραξικόπημα της ΕΠΟ στην Επιτροπή Δεοντολογίας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής απέστειλε σήμερα στην ΕΠΟ επιστολή με αφορμή την, όπως αναφέρει, «αυθαίρετη, παράνομη και εν κρύπτω παρέμβαση της στη σύνθεση των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου». Η επιστολή κοινοποιήθηκε στη FIFA, στην UEFA, τη Superleague, τη Football League και τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθήνων.

Στην επιστολή, ο Υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτηρίζει την απόφαση της ΕΠΟ «αυθαίρετη, παράνομη και πραξικοπηματική» και σημειώνει ότι παραβιάζεται η κοινή συμφωνία των FIFA, Πολιτείας και ΕΠΟ, δίνοντας διορία τριών ημερών προκειμένου να επανέλθει η σύνθεση των οργάνων, όπως ήταν μέχρι την 1η Αυγούστου.

Επίσης, ο κ. Κοντονής υπογραμμίζει ότι παραβιάζεται ο νόμος, που κάνει λόγο για τριετή θητεία των μελών των δικαστικών οργάνων, από την στιγμή, μάλιστα, που δεν έχει υπάρξει κάποια παραίτηση από μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΠΟ «υποβίβασε» την πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Λουϊζα Ιωαννίδου, σε αναπληρώτρια πρόεδρο, και αντικατέστησε δύο μέλη της επιτροπής, χωρίς να έχουν παραιτηθεί.

Η αλλαγές αυτές συμπίπτουν χρονικά με την μετ’ εμποδίων ψήφιση του «κώδικα δεοντολογίας», στον οποίον εμπίπτουν μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή