«Ναυάγιο» για Ολυμπιακό στο Ισραήλ

«Ναυάγιο» για Ολυμπιακό στο Ισραήλ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε ο Ολυμπιακός, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 χθες βράδυ από τη Χαποέλ Μπερ Σεβά στο Ισραήλ. Οπως και στο πρώτο ματς του Φαλήρου, οι «ερυθρόλευκοι» απογοήτευσαν ξανά με την εμφάνισή τους. Το γεγονός πως για 90 λεπτά δεν δημιούργησαν μία μεγάλη ευκαιρία επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Πλέον η μετάταξη στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ αναμένεται να σηματοδοτήσει άμεσα σημαντικές εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Το μήνυμα της διοίκησης είναι «ξεκινάμε από την αρχή».

Ο Βίκτορ Σάντσεθ (που από χθες βρίσκεται στον «αέρα») αιφνιδίασε με τις επιλογές του για την ενδεκάδα, καθώς αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τον κορυφαίο παίκτη του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς του Φαλήρου, τον Σεμπά, και να αλλάξει το σύστημα σε 4-3-2-1 (παίζοντας χωρίς εξτρέμ), το οποίο ωστόσο δεν λειτούργησε. Ετσι είχε δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς τους Καμπιάσο και Μπουχαλάκη, με τους Τσόρι και Φορτούνη και κινούνται πίσω από τον Ιντέγε. Η τετράδα της άμυνας ήταν η αναμενόμενη –Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα και Ντε Λα Μπέγια–, με τον Καπίνο να υπερασπίζεται την εστία των «ερυθρόλευκων».

Στα πρώτα λεπτά οι παίκτες της Χαποέλ, αντλώντας δύναμη από τους 15.000 ένθερμους οπαδούς τους που είχαν γεμίσει το Τέρνερ Στέντιουμ, επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό. Πίεσαν και χρειάστηκε μία εξαιρετική επέμβαση του (κορυφαίου των Πειραιωτών) Στέφανου Καπίνο στο 10΄ για να μην ανοίξουν νωρίς το σκορ.

Οσο κυλούσε η ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιρναν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αδυνατώντας ωστόσο να βρουν τρόπο για να δημιουργήσουν ευκαιρίες, καθώς οι γηπεδούχοι αμύνονταν αποτελεσματικά. Ενα επικίνδυνο σουτ του Μπουχαλάκη στο 26΄, που έφυγε άουτ, ήταν ουσιαστικά η μοναδική ευκαιρία των πρωταθλητών Ελλάδας. Εως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η Χαποέλ απείλησε μόνο με ένα σουτ του Μπράουν στο 37΄.

Και στο δεύτερο ημίχρονο η Χαποέλ ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι. Ο Σάντσεθ αντικατέστησε στο 51΄ τον τραυματία Φιγκέιρας με τον Μανιάτη. Και πάλι χρειάστηκε ο Καπίνο να κρατήσει το μηδέν με μια εξαιρετική επέμβαση στο 55΄. Τρία λεπτά αργότερα ο Ισπανός τεχνικός αντικατέστησε τον Τσόρι με τον Μασουακού, ο οποίος πέρασε σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Ωστόσο η εικόνα των Πειραιωτών δεν βελτιώθηκε, αφού οι πρωταθλητές Ισραήλ ήταν εκείνοι που πίεσαν για το γκολ. Και το πέτυχαν με σουτ του Τζετζέκ στο 79΄.

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ:  Γκορές, Μπιτόν, Βίτορ, Τζετζέκ, Νουακέμε, Μπαρντά (61΄ Λούσιο), Χόμπαν, Νταβιτζάβα, Μπράουν (66΄ Ράντι), Μελίκσον (83΄ Τάχα), Ογκου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας (51΄ Μανιάτης), Μποτία (82΄ Πουλίδο), Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ντομίνγκεζ (58΄ Μασουακού), Ιντέγε.

• Εκτός 18άδας έμειναν οι Πάρντο, Μανθάτης, Ρέτσος και Χουτεσιώτης.

• Μόλις τριάντα φίλοι των Πειραιωτών, κάτοικοι Ισραήλ, βρέθηκαν στις εξέδρες του Τέρνερ Στέντιουμ. Δεν κατέστη εφικτό να ναυλωθούν τσάρτερ για να ταξιδέψουν από την Ελλάδα οι εκατοντάδες οπαδοί των «ερυθρόλευκων» που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

• Παίκτης της Νότιγχαμ Φόρεστ είναι και επισήμως ο Παϊτίμ Κασάμι, με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή