Kατά κύματα φεύγουν για το Ρίο οι Ελληνες αθλητές

Kατά κύματα φεύγουν για το Ρίο οι Ελληνες αθλητές

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα γαλανόλευκα χρώματα κυριάρχησαν χθες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Με προορισμό το Ρίο πέταξε ένα μεγάλο μέρος από την αποστολή του στίβου, οι κολυμβητές του ανοικτού νερού και ο ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης. Στη διοργανώτρια πόλη των Αγώνων δίνουν μάχη με τον χρόνο για να είναι όλα έτοιμα μέχρι την τελετή έναρξης, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Πελέ, ο οποίος είπε ότι πρέπει να ρωτήσει τους χορηγούς του για να ανάψει την Ολυμπιακή Φλόγα στο θρυλικό Μαρακανά.

Στο αεροπλάνο για το Ρίο μπήκαν χθες οι Βούλα Παπαχρήστου, Κώστας Μπανιώτης, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, Ράνια Ρεμπούλη, Σοφία Υφαντίδου, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, Λίλη Αλεξούλη, Σοφία Ρήγα και Μίλτος Τέντογλου από τον στίβο. «Είμαι καλά, καλύτερα απ’ ό,τι ήμουν στο Αμστερνταμ. Σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως οι Ολυμπιακοί δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Βασικός στόχος να βρεθώ στον τελικό και εκεί να κυνηγήσω μια καλή εμφάνιση», τόνισε λίγο πριν από την αναχώρησή του ο Κώστας Μπανιώτης.

Στη Βραζιλία αναμένεται να βρεθούν σήμερα οι πρωταθλητές του ανοικτού νερού Σπύρος Γιαννιώτης και Κέλυ Αραούζου. Οι Αγώνες του Ρίο θα είναι η τελευταία διοργάνωση που θα πάρει μέρος ο Σπύρος Γιαννιώτης. Ο ολυμπιονίκης από την Κέρκυρα θέλει να κλείσει την καριέρα του με ένα ολυμπιακό μετάλλιο που λείπει από τη γεμάτη διακρίσεις συλλογή του. Μία θέση στην πρώτη οκτάδα είναι ο στόχος της Αραούζου. «Οταν γυρίσω από τη Βραζιλία, θέλω φέρω τον τίτλο του ολυμπιονίκη», έχει πει.

Στην πόλη των Αγώνων οι διοργανωτές προσπαθούν να μειώσουν τα προβλήματα. Στον αγωνιστικό χώρο της κωπηλασίας, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το νερό είναι καθαρό, τα σκάφη των κωπηλατών μας άλλαξαν… χρώμα.

Χθες πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το τουρνουά του πινγκ πονγκ, η οποία δεν ευνόησε τον Παναγιώτη Γκιώνη. Εάν προκριθεί στους «32», θα αντιμετωπίσει τον 4ο της παγκόσμιας κατάταξης, τον εκπληκτικό Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι. Στο παρελθόν οι αθλητές έχουν βρεθεί δύο φορές αντιμέτωποι και ο Ιάπωνας νίκησε και τις δύο. Πρόκειται για παίκτη που φημίζεται για την καλή άμυνα και για την άψογη τεχνική του.

Αφωνοι με Πελέ

Ενας ακόμα κρίκος στις αρνητικές ειδήσεις από το Ρίο είχε να κάνει με την τελετή έναρξης. Πρωταγωνιστής ο ζωντανός θρύλος του ποδοσφαίρου, ο Πελέ. Φήμες ήθελαν το σύμβολο του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου να είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, αλλά αυτός άφησε άναυδη την παγκόσμια κοινή γνώμη, λέγοντας ότι πρέπει να ρωτήσει τους χορηγούς του, διότι τα δικαιώματα από την εμπορική του ονομασία τα έχει μία αμερικανική εταιρεία. «Εχω ένα συμβόλαιο που είμαι υποχρεωμένος να τηρήσω. Ως Βραζιλιάνος θα ήθελα πολύ να το κάνω», δήλωσε ο 75χρονος σε διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό το θέμα τον έχει ρωτήσει και ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο Πελέ είπε ότι θα δώσει την οριστική του απάντηση σήμερα ή αύριο το πρωί, ελάχιστες ώρες πριν από την τελετή έναρξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή