Πρόκριση και θέαμα από τον Παναθηναϊκό

Πρόκριση και θέαμα από τον Παναθηναϊκό

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρός στα «χαρτιά», ισχυρός μέσα στο γήπεδο, ισχυρός και στην κλήρωση ο Παναθηναϊκός! Με μια εμφάνιση που στο β΄ ημίχρονο θύμισε πολύ τις παλιές, καλές εποχές, οι «πράσινοι» πέρασαν με στυλ από τη Στοκχόλμη, νίκησαν 2-0 την ΑΙΚ και προκρίθηκαν πανηγυρικά με δύο νίκες στη φάση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου στη σημερινή κλήρωση (14.00) θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών και λογικά θα έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση στη φάση των ομίλων. Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν «επαγγελματική» στο α΄ ημίχρονο και εξαιρετική στο β΄ μέρος, διάστημα όπου πέτυχε τα δύο του γκολ και δημιούργησε τουλάχιστον άλλες τρεις σπουδαίες ευκαιρίες, εκ των οποίων οι δύο τετ α τετ. Μοναδικό ψεγάδι η αδυναμία που έδειξαν κάποιες στιγμές στο ψηλό παιχνίδι. Κυρίως από εκεί απειλήθηκαν προς το τέλος από τους Σουηδούς, χωρίς, πάντως, να χάσουν σε καμία περίπτωση τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Η ΑΙΚ προσπάθησε από την αρχή να επιβάλει το παιχνίδι της, αλλά γρήγορα η ελληνική ομάδα πήρε το κέντρο παίζοντας με 3-5-2 και χωρίς να εντυπωσιάσει ή να απειλεί, έπαιξε με ασφάλεια στην άμυνα για να υπερασπιστεί το υπέρ της 1-0 από την Αθήνα. Το υπέροχο γκολ του Ιμπάρμπο από ασίστ του Μπεργκ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του β΄ ημιχρόνου, έβαλε το ματς σε διαφορετικά καλούπια. Οι Σουηδοί ήθελαν πλέον τρία γκολ για να περάσουν και ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύθηκε με άνεση το ρίσκο τους, βγαίνοντας συχνά και επικίνδυνα στον ανοικτό χώρο. Η χορευτική ενέργεια του Λουντ στο 52΄ δεν έγινε ένα εκπληκτικό γκολ λόγω της γρήγορης αντίδρασης του Κάλγκερν, ο οποίος στο 59΄ σταμάτησε και τον Μπεργκ, πάλι σε τετ α τετ. Ο Σουηδός όμως ήταν σε εξαιρετική βραδιά και ήθελε να υπογράψει τη νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στην πατρίδα του, κάτι που το πέτυχε με θεαματικό σουτ στο 73΄.

Η πιο καλή στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 66΄ όταν το σουτ – φάουλ του Ισιζάκι σταμάτησε έπειτα από κόντρα στο τείχος στο δοκάρι του Στιλ, ενώ απείλησαν και σε 2-3 άλλες περιπτώσεις με ψηλές μπαλιές, κυρίως λόγω της αδυναμίας του Ιβανόφ να συνεννοηθεί με τους συμπαίκτες του. Το πλαστικό χορτάρι δεν αποδείχθηκε τελικά εμπόδιο για τους «πράσινους». Ηταν πολύ καλοί στην ανάπτυξη στο β΄ ημίχρονο και θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο γκολ με τον Γουακάσο και τον Λέτο. Στις εξέδρες της Tele2Arena βρέθηκαν περίπου 500 Ελληνες (16 χιλ. ήταν οι θεατές), οι οποίοι πανηγύρισαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας τους από τον Αύγουστο του 2010, στη Δανία επί της Μίντιλαντ.

«Ηταν μια σημαντική νίκη. Η ΑΙΚ μπήκε δυνατά έχοντας ώθηση από τον κόσμο της, αλλά καταφέραμε να ελέγξουμε την κατάσταση, να ανεβάσουμε ρυθμό και να πετύχουμε δύο γκολ. Μου άρεσε ότι ήμασταν συμπαγείς και δεν δεχθήκαμε γκολ για δεύτερο σερί ευρωπαϊκό ματς. Ισως θα με πείτε τελειομανή, όμως μετά το 2-0 να χαλαρώσαμε και αυτό με εκνεύρισε λίγο», δήλωσε ο Αντρέα Στραματσόνι, κάνοντας ειδική μνεία στον Λουντ: «Αρχισε στο κέντρο και έγινε ο τρίτος της επίθεσης. Ηταν κλειδί στην τακτική της ομάδας. Του έδωσα συγχαρητήρια». Από την πλευρά του, ο Ρίκαρντ Νόρλινγκ χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ανώτερη ομάδα και δίκαιη την πρόκρισή του. «Δεν έχω ιδέα με ποιον μπορούμε να κληρωθούμε. Πιστεύω πως μπορούμε να βελτιωθούμε αρκετά τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ηδη κάναμε πρόοδο σε σχέση με το πρώτο ματς. Δεν έχω κάποια προτίμηση, δεν έχει σημασία ποιον θα αντιμετωπίσουμε. Το θέμα είναι να φτάσουμε στους ομίλους», τόνισε με τη σειρά του ο Μπεργκ, ικανοποιημένος, όπως δήλωσε, από τη νίκη και τη δική του απόδοση.

AΪΚ: Κάλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ (60΄ Γιασίν), Αφάνε (60΄ Αβντιτς), Μάρκανεν, Οφόρι, Σούντγκρεν, Ισιζάκι (77΄ Σαλετρός), Χούιβελντ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβανόφ, Μέστο, Γουακάσο, Ζέκα, Λεντέσμα (67΄ Νάνο), Λουντ (84΄ Βιγιαφάνες), Ιμπάρμπο (70΄ Λέτο), Μπεργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή