Εκτός Ευρώπης έμεινε η ΑΕΚ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και μετά την ήττα με 1-0 από τη Σεντ Ετιέν χθες στο ΟΑΚΑ, συμπληρώνοντας πέντε χρόνια απουσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα άφηνε πολλά περιθώρια ελπίδας για την Ενωση, ενώ περισσότεροι από 35.000 οπαδοί της έδωσαν βροντερό «παρών» (περίπου 150 φίλοι της Σεντ Ετιέν βρέθηκαν στη θύρα 28), αλλά όπως αποδείχθηκε, η απουσία του «βαρομέτρου» της Γιάκομπ Γιόχανσον (δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη γαστρεντερίτιδα) ήταν καθοριστική.

O Kετσπάγια ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τους Ανέστη, Κολοβέτσιο, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Λαμπρόπουλο, Ντίντακ, Σιμόες, Βάργκας, Μάνταλο, Μπαρμπόσα και Μπακασέτα, ενώ η Σεντ Ετιέν παρατάχθηκε με 4-3-3 και τους Ρουφιέ, Κατρέν, Πογκμπά, Περέν, Πολομά, Σελνές, Λεμουάν, Νταμπό, Τανάν, Αμουμά, Μπέριτς.

Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στο ματς και μόλις στο 6΄ πάτησε περιοχή της γαλλικής ομάδας, η οποία όμως πρόλαβε κι έδιωξε πριν φτάσει η μπάλα στον Μάνταλο. Στο 15΄ η Ενωση «χτύπησε» ξανά. Ο Μπαρμπόσα με το κεφάλι γύρισε στον Μπακασέτα στο ύψος του πέναλτι, όμως το σουτ του τελευταίου έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Ο,τι δεν πέτυχε η ΑΕΚ μέχρι εκείνη τη στιγμή, το πέτυχε η Σεντ Ετιέν στο 22΄. Σε μια κακή αμυντική στιγμή της ΑΕΚ ο Αμουμά έβγαλε εξαιρετική φαλτσαριστή σέντρα και ο Μπέριτς από κοντά με κεφαλιά πρόλαβε τον Κολοβέτσιο, γράφοντας το 1-0.

Οπως ήταν αναμενόμενο η Ενωση «πάγωσε» για αρκετά λεπτά και στο 35΄ απείλησε με σουτ του Βάργκας εκτός περιοχής με την μπάλα να βγαίνει κόρνερ. Στο 37΄ ο Γκάλο τροφοδότησε τον Μπαρμπόσα που από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Γάλλοι απάντησαν στο 43΄ με εκτέλεση φάουλ από τον Τατάν, όμως ο Ανέστης έδειξε σε κόρνερ.

Οπως ήταν αναμενόμενο η Σεντ Ετιέν μπήκε στο β΄ ημίχρονο πολύ πιο συγκροτημένη αμυντικά, περίμενε την ΑΕΚ και έψαχνε διαδρόμους για την αντεπίθεση.

Η ΑΕΚ έδειξε να φοβάται περισσότερο μη δεχθεί δεύτερο γκολ, έδειξε διστακτική επιθετικά και ουσιαστικά δεν δημιούργησε καμία αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Ρουφιέ.

Η είσοδος των Πλατέλλα, Αλμέιδα και Αραβίδη δεν έφερε κάτι περισσότερο για την ομάδα του Κετσπάγια. Η πρώτη και τελευταία αξιόλογη φάση στο β΄ μέρος ήρθε στο 81΄ για την Ενωση, όταν ο Πλατέλλας σούταρε από τα 30 μέτρα, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ και τη Σεντ Ετιέν να «κόβει» το εισιτήριο πρόκρισης και να μπαίνει στη σημερινή κλήρωση. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ χειροκρότησαν την ομάδα τους μετά τη λήξη του ματς.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες (66΄ Αλμέιδα), Λαμπρόπουλος, Μπαρμπόσα (61΄ Αραβίδης), Μάνταλος, Βάργκας (52΄ Πλατέλλας), Μπακασέτας.

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ: Ρουφιέ, Παλομά, Τεοφίλ – Κατρίν, Τανάν, Νταμπό (30΄ λ.τ. Παγιό), Σέλνες, Πογκμπά, Λεμουάν (79΄ Μονέ – Μπακί), Αμουμά (83΄ Ρου), Περέν, Μπέριτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή