Η Βραζιλία υποδέχθηκε την Ελλάδα

Η Βραζιλία υποδέχθηκε την Ελλάδα

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ποδαρικό» με τον καλύτερο τρόπο θα προσπαθήσει να κάνει η Ευαγγελία Ψάρρα. Η αθλήτρια της τοξοβολίας θα «ανοίξει» την αυλαία για τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, συμμετέχοντας στην πέμπτη διοργάνωση της καριέρας της. Χθες πραγματοποιήθηκε και η επίσημη υποδοχή της ελληνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Χωριό.

Οι αγώνες της τοξοβολίας αρχίζουν σήμερα στο θρυλικό Σαμποδρόμιο. Η Ευαγγελία Ψάρρα είναι 42 ετών και έχει στόχο μία θέση στην οκτάδα στο ατομικό. «Και μόνο η συμμετοχή με έχει γεμίσει χαρά. Οι προπονήσεις έχουν πάει καλά και θα διεκδικήσω μία θέση στην οκτάδα. Οι καιρικές συνθήκες μοιάζουν με της Ελλάδας. Ο αγωνιστικός χώρος είναι καλός αλλά ο εξωτερικός κακός», δήλωσε η πρωταθλήτρια της τοξοβολίας.

Aπό χθες στο Ολυμπιακό Χωριό κυματίζει και η ελληνική σημαία. Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή εισόδου της ελληνικής ομάδας και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, οι αθλητές μας και εκπρόσωποι ομοσπονδιών. Εν τω μεταξύ, στο Ολυπιακό Χωριό τοποθετήθηκαν σε γυάλινη προθήκη δύο λίθοι που μεταφέρθηκαν εκεί από την Αρχαία Ολυμπία, με τη συγκατάθεση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η προθήκη με τις ολυμπιακές πέτρες θα αποτελέσει μνημείο πένθους, αφιερωμένο στους αθλητές που έχασαν άδικα τη ζωή τους στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά την ομιλία του, ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την ενέργειά του και μίλησε με κολακευτικά λόγια για την προσφορά της Ελλάδας στο ολυμπιακό κίνημα. Στη μνήμη των αδικοχαμένων αθλητών κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Τα προβλήματα συνεχίζονται στο Ολυμπιακό Χωριό, με κορυφαίο αυτό των μεταφορών. Υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις, ενώ οι οδηγοί δεν γνωρίζουν τις διαδρομές. «Κατά τη συνάντηση που είχα με τα παιδιά, όλοι παραπονέθηκαν για τις μεταφορές. Φτάσαμε στο σημείο να σκεφτούμε να νοικιάσουμε αυτοκίνητα. Οι οδηγοί είναι ανεκπαίδευτοι. Σε ό,τι αφορά την αγωνιστική κατάσταση των εκπροσώπων μας όλοι είναι πολύ καλά. Εχουν διάθεση και είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Είμαι αισιόδοξος. Η Ευαγγελία Ψάρρα θα ανοίξει την αυλαία για τις ελληνικές συμμετοχές και το βράδυ έχουμε την τελετή έναρξης», δήλωσε στην «Κ» ο Ισίδωρος Κούβελος.

Λύση δεν έχει δοθεί και στο θέμα της ασφάλειας. Η ομάδα μπάσκετ της Κίνας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη… σκληρή πλευρά της διοργανώτριας πόλης. Οταν οι Κινέζοι βγήκαν έξω από το αεροδρόμιο «Τομ Ζομπίμ» του Ρίο ακούστηκαν πυροβολισμοί και οι Βραζιλιάνοι συνοδοί της ομάδας έπεσαν στο έδαφος για να αποφύγουν τις σφαίρες. Τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ ανέφεραν ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή