Οι αθλητές που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον

Οι αθλητές που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας γαλαξίας από χιλιάδες «αστέρια» φωτίζει τα στάδια, τα κολυμβητήρια, τις παραλίες και τους δρόμους του Ρίο. Ανάμεσα σε αυτά, όμως, υπάρχουν κάποια που λάμπουν περισσότερο. Αυτή η λάμψη δεν προέρχεται από την εξωτερική εμφάνιση αλλά από τη συλλογή των μεταλλίων που βρίσκεται στις τροπαιοθήκες τους. Τους αποκαλούν «σταρ» των αγώνων και αυτοί κάνουν τα πάντα για να δικαιώσουν τον τίτλο.

Οταν ακούει κάποιος τη λέξη «σταρ» του αθλητισμού, το μυαλό του πηγαίνει στον Γιουσέιν Μπολτ. Ο Τζαμαϊκανός, ο οποίος έχει δηλώσει στην «Κ» ότι θέλει να γίνει θρύλος, θέλει να κάνει το 3 στα 3. Ηδη έχει έξι χρυσά από τις δύο προηγούμενες ολυμπιακές διοργανώσεις και επιθυμεί να ανεβάσει τον αριθμό στα εννέα. Αναμένεται να αγωνιστεί στα 100 μ., στα 200 μ. και στα 4Χ100. Εφέτος δεν έχει δείξει κάτι εξαιρετικό και μένει να δούμε εάν κρύβει… άσσο στη φόρμα του.

Ο Τζάστιν Γκάτλιν θα προσπαθήσει να αποτελέσει εμπόδιο στο όνειρο του Μπολτ. Είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία σπρίντερ που έχει μπει ποτέ στην ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ (34), το όνομά του το «θολώνουν» τιμωρίες για απαγορευμένες ουσίες αλλά διαθέτει καλούς χρόνους για να μειώσει τη λάμψη της «αστραπής» από το Τρελόνι της Τζαμάικας.

Την αποκαλούν «θηλυκό Μπολτ» και η Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις θα προσπαθήσει να δικαιώσει τον τίτλο της και να γίνει η πρώτη γυναίκα με τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στα 100 μ. Την πρωτιά στα 100 μ. θα διεκδικήσει και η συμπατριώτισσά της Ελέιν Τόμσον, η οποία θα αγωνιστεί και στα 200 μ. και στα 4Χ100. Θέσεις στο βάθρο σε αυτά τα αγωνίσματα θα διεκδικήσει και το «αστέρι» των Ολλανδών η Ντάφνι Σκίπερς.

Στα 200 μ. υπάρχει και η Αμερικανίδα Αλισον Φίλιξ. Οπως σε κάθε ολυμπιακή διοργάνωση, έτσι και στο Ρίο οι «μάχες» στα σπριντ θα «κλέψουν» την παράσταση.

Για να φτάσει στο Ρίο ο Μάικλ Φελπς πέρασε 45 ημέρες σε κέντρο αποτοξίνωσης για αλκοόλ. Θα αγωνιστεί στα 100 μ. και 200 μ. πετ. και στα 200 μ. μ. ατ. Εχει στη συλλογή του 22 μετάλλια και θέλει να κατακτήσει και άλλα για να τα αφιερώσει στον τριών μηνών γιο του, που θα βρίσκεται στην κερκίδα. Η αγάπη του για τον Μπούμερ είναι τόσο μεγάλη, που ζήτησε από αθλητική εταιρεία να ζωγραφίσει την πατούσα του μικρού σε όλα τα αθλητικά παπούτσια του. Στα 200 μ. μ. ατ. θα βρει απέναντί του τον Ράιαν Λόχτε, τον Αμερικανό των 11 ολυμπιακών μεταλλίων, που έχει «χτυπήσει» τατουάζ με την ελληνική λέξη «πρώτος».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν και οι αγώνες της ενόργανης. Ο Κοχέι Ουτσιμούρα των πέντε ολυμπιακών και των 19 παγκοσμίων μεταλλίων θέλει το δεύτερο χρυσό στο σύνθετο ατομικό, αλλά το Pokemon GO τον έχει αφήσει πίσω στις προπονήσεις. Το ελληνικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι κρίκοι, όπου ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2012 ο Βραζιλιάνο Ζανέτι θα διεκδικήσουν την πρωτιά. Στις γυναίκες η Αμερικανίδα Σιμόν Μπάιλς θα επιχειρήσει να προσθέσει στα 14 μετάλλιά της από παγκόσμια πρωταθλήματα και κάποια ολυμπιακά. Εμπόδιο στο όνειρό της αναμένεται να αποτελέσει η συμπατριώτισσά της και χρυσή ολυμπιονίκης του Λονδίνου στο σύνθετο ατομικό, Γκάμπι Ντάγκλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή