Το προφίλ των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων

Το προφίλ των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την κλήρωση της Παρασκευής για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει εξαιρετικά εύκολο έργο απέναντι στην πορτογαλική Αρούκα, ο ΠΑΟΚ θα έχει λίγο πιο δύσκολο αντίπαλο, τη Ντιναμό Τιφλίδας από τη Γεωργία, ενώ ο Παναθηναϊκός θα έχει το δυσκολότερο έργο από τους τρεις, κόντρα στη φορμαρισμένη Μπρόντμπι από τη Δανία. Ας δούμε ποιες είναι οι τρεις ομάδες:

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

Παραδοσιακή δύναμη από την πόλη Μπροντμπιβέστερ στο ποδόσφαιρο της Δανίας, με πιστούς οπαδούς. Μετρά ήδη 52 χρόνια ύπαρξης και πέρυσι τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος. Ενισχύθηκε σημαντικά φέτος, στον πρώτο προκριματικό απέκλεισε με δύο νίκες τη Βάλουρ (1-4, 0-6), τη Χιμπέρνιαν στα πέναλτι (1-0, 1-0, 5-3), ενώ έκανε τη μεγάλη έκπληξη απέναντι στη Χέρτα νικώντας με 3-1 και ανατρέποντας το 1-0 του Βερολίνου. Εδρα της είναι το «Μπρόντμπι Στάντιουμ», 29.000 θεατών.

Προπονητής της είναι ο Γερμανός, Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ με θητεία στη Στουτγκάρδη και τη Λειψία. Ο 26χρονος διεθνής Φινλανδός επιθετικός, Τέεμου Πούκι, θεωρείται το μεγάλο όπλο της και στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ έχει πετύχει 6 γκολ σε 6 παιχνίδια. Πέρυσι σκόραρε 10 φορές σε 35 επίσημα ματς ενώ συνολικά στην Μπρόμπι έχει σκοράρει 42 φορές σε 99 ματς.

ΑΡΟΥΚΑ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

Η άσημη πορτογαλική ομάδα τερμάτισε πέμπτη την περασμένη περίοδο στην Πορτογαλία και απέκλεισε την ολλανδική Χέρακλες Αλμέλο στην προηγούμενη φάση. Ιδρύθηκε πριν από 64 χρόνια και εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή του Οπόρτο, κάτω από τη… σκιά της μεγάλης Πόρτο. Εδρα της είναι το «Αρούκα Μουνισιπάλ», χωρητικότητας μόλις 5.000 θεατών.

Προπονητής της είναι ο Ανγκολέζος, Λίτο Βιδιγάλ, με πέρασμα από τον πάγκο της ΑΕ Λεμεσού. Στο ρόστερ της ανήκουν ο άλλοτε αμυντικός του Παναθηναϊκού Σέμα Βελάσκες, ο άλλοτε γκολκίπερ του Παναιτωλικού, Ράφαελ Μπρακάλι, αλλά και οι Νούνο Κοέλιο και Ζεκίνια που επίσης πέρασαν από την Ελλάδα.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (ΠΑΟΚ)

Πρωταθλητές της Γεωργίας τρεις φορές στις τελευταίες τέσσερις σεζόν, αποκλείστηκαν από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εδρα της είναι το Ντιναμό Αρίνα, χωρητικότητας 54.549 ατόμων.

Προπονητής της είναι ο 53χρονος Σλοβάκος, Γιουράι Γιάμπαρεκ που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία απ' τον περασμένο Ιανουάριο. Κατά το παρελθόν ο Σλοβάκος τεχνικός έχει καθίσει στους πάγκους τον Ζλάτε Μόρεβτσε και Σπαρτάκ Τρνάβα. Με την Ντιναμό Τιφλίδας πανηγύρισε τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο την περυσινή σεζόν.

Ο 30χρονος επιθετικός Βλάντιμερ Ντβαλισβίλι θεωρείται ο ηγέτης της ομάδας. Εχει αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, στη Μακάμπι Χάιφα, τη Λέγκια Βαρσοβίας και την Σκόντο Ρίγα, ενώ την περασμένη χρονιά είχε 29 συμμετοχές και 3 γκολ. Είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από το 2009, μετρώντας 34 παιχνίδια με 5 γκολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή