Ρίο: Με 11 αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα στο σημερινό πρόγραμμα

Ρίο: Με 11 αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα στο σημερινό πρόγραμμα

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα και ολυμπιακό μετάλλιο μπορεί να φέρει η σημερινή ημέρα για τα ελληνικά χρώματα. Οι γαλανόλευκες συμμετοχές στο Ρίο αρχίζουν με την Αννα Κορακάκη, η οποία διαθέτει τις ικανότητες να ανεβεί στο βάθρο. Ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει στην ενόργανη γυμναστική, το πινγκ πονγκ, την κωπηλασία και την κολύμβηση.

Στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., η Αννα Κορακάκη συγκαταλέγεται στις πιο μικρές αθλήτριες που έχουν πάρει μέρος στην ολυμπιακή ιστορία του αγωνίσματος. Είναι μόλις 19 ετών και η ηλικία αποτελεί ίσως το μοναδικό μειονέκτημα. Οι επιδόσεις της την τοποθετούν στα φαβορί. Η ίδια, όμως, προτιμά να κρατάει χαμηλούς τόνους και να δηλώνει ότι θέλει να απολαύσει τη συμμετοχή στην πρώτη ολυμπιακή της διοργάνωση. «Δεν υπάρχει καθόλου άγχος. Θέλω να χαρώ τους Αγώνες. Η ηλικία αποτελεί σύμμαχο στους στόχους μου και μπορώ να διεκδικήσω μετάλλια στις επόμενες διοργανώσεις. Σίγουρα και εδώ θα προσπαθήσω για το καλύτερο, όπως κάνω σε κάθε αγώνα μου», δήλωσε στην «Κ».

Απέναντί της θα βρει την κορυφαία του αθλήματος, την Γκούο Γουεντζούν. Η 32χρονη Κινέζα έχει κατακτήσει χρυσά μετάλλια στις διοργανώσεις του Πεκίνου και του Λονδίνου και θέλει στο Ρίο να κάνει το 3 στα 3.

Στα φαβορί για διάκριση συγκαταλέγεται και η Ολένα Κόστεβιτς. Η 31χρονη ήταν χρυσή Ολυμπιονίκης στην Αθήνα, ενώ στη συλλογή της υπάρχουν δύο χάλκινα από τους Αγώνες του Πεκίνου και του Λονδίνου, ένα χρυσό και ένα ασημένιο από παγκόσμια πρωταθλήματα και εννέα από ευρωπαϊκά (2-4-3).

Στο πλευρό της Αννας βρίσκεται ο πατέρας και προπονητής της, Τάσος Κορακάκης. «Η Αννα είναι σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Υπάρχουν τουλάχιστον 10 ισάξιες αθλήτριες και όλες θα διεκδικήσουν καλά πλασαρίσματα», δήλωσε στην «Κ» ο παλαιός πρωταθλητής.

Ιστορία θα προσπαθήσει να γράψει στο Ρίο η Βασιλική Μιλλούση. Η πρωταθλήτριά μας θα πάρει μέρος για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (15.45 ώρα έναρξης των προκριματικών). Εχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στο αγαπημένο της όργανο, τη δοκό ισορροπίας, και θα επιδιώξει να προκριθεί στον τελικό της 15ης Αυγούστου. Το πρόγραμμά της είναι από τα καλύτερα στον κόσμο, αλλά για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα πρέπει να το εκτελέσει χωρίς σημαντικά λάθη. «Το πρόγραμμά μου με μια σωστή εκτέλεση ξεκινάει από τα 6,40 και το πολύ να πέσει στα 6,20 που και πάλι είναι υψηλός συντελεστής. Αν πάρω ένα βαθμό εκτέλεσης γύρω στο 8,40 – 8,50 θα φτάσω περίπου τους 14.600 βαθμούς, που φτάνουν για την πρόκριση στον τελικό. Θέλω να μπω στην οκτάδα της δοκού, γιατί ξέρω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Εχω δυνατό πρόγραμμα. Είναι, όμως, ένας πολύ δύσκολος στόχος. Είμαστε γύρω στις 12 αθλήτριες κορυφαίου επιπέδου, που διεκδικούμε το ίδιο», δήλωσε στην «Κ» η πρωταθλήτρια.

Η προσπάθεια του Παναγιώτη Γκιώνη, στο Ρίο Σέντρο Παβίλιον 3, θα αρχίσει (16.00) από τον δεύτερο γύρο του απλού. Η κλήρωση δεν ήταν καλή για τον πρωταθλητή μας στο πινγκ πονγκ. Εάν περάσει στον επόμενο γύρο θα βρει απέναντί του τον Ιάπωνα Μιζουτάνι, από τον οποίο έχει χάσει δύο φορές στο παρελθόν. Ο Τζουν Μιζουτάνι, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους της παγκόσμιας κατάταξης και όσες φορές έχει ηττηθεί είναι από Κινέζους.

Στη λίμνη Λαγκόα, στις 18.00, οι Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας, Διονύσης Αγγελόπουλος και Γιάννης Χρήστου θα πάρουν μέρος στους προκριματικούς της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου. «Θέλουμε να τερματίσουμε σε μία θέση καλύτερη από την 4η που κατακτήσαμε στο Λονδίνο. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας και ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας», δήλωσε στην «Κ» ο Γιάννης Χρήστου, ο οποίος θα αγωνιστεί για 3η φορά στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Οι ελληνικές συμμετοχές, κατά τη δεύτερη ημέρα των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων, θα ολοκληρωθούν με τα αγωνίσματα της κολύμβησης. Ο Απόστολος Χρήστου θα «πέσει» (19.00) στους προκριματικούς των 100 μ. υπτ. Στο ευρωπαϊκό του Μαΐου, ο πρωταθλητής μας είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 54.19. Στο ίδιο αγώνισμα, μεταξύ άλλων, θα πάρουν μέρος ο πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, Καμίλ Λακούρ (Γαλλία) και ο επίσης πρωταθλητής κόσμου, Μιτς Λάρκιν (Αυστραλία). Στις 21.05 (ώρα Ελλάδος) θα διεξαχθεί ο προκριματικός των 4×100 μ. ελευθ. όπου τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν οι Οδυσσέας Μελαδίνης, Απόστολος Χρήστου, Χρήστος Κατραντζής και Κριστιάν Γκολομέεβ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή