Ρίο: Χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο η Αννα Κορακάκη

Ρίο: Χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο η Αννα Κορακάκη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μικρότερη Ελληνίδα, κάτοχος ολυμπιακού μεταλλίου, ακούει στο όνομα Αννα Κορακάκη. Η 19χρονη αθλήτρια κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., το οποίο είναι το πρώτο της χώρας μας από τη διοργάνωση του Ρίο και το πρώτο της Ελλάδος στη σκοποβολή από το 1920. 

Ρίο: Χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο η Αννα Κορακάκη-1

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Αννα Κορακάκη αγωνίστηκε με πόνους από έναν τραυματισμό στη μέση, εξαιτίας των οποίων δεν πήρε μέρος στην Τελετή Εναρξης. Tην Τρίτη, 9/8/16, θα αγωνιστεί στο δεύτερο αγώνισμά της, το πυροβόλο σπορ πιστόλι 25μ., το οποίο θεωρείται και «καλό» της αγώνισμα.

Για την αθλήτρια από τη Δράμα ήταν η πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Για να φτάσει μέχρι το Ρίο προετοιμάστηκε, πολλές φορές, κάτω από αντίξοες συνθήκες αλλά χάρη στον πατέρα της και προπονητή της, Τάσο, έμεινε στο χώρο έκανε υπομονή και ανταμείφθηκε. Συγκέντρωσε στον τελικό 177.7 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μενγκξούε Τζανγκ (Κίνα) 199.4 (Ολυμπιακό Ρεκόρ) και το ασημένιο η Βιτάλινα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) με 197.1.

Ηταν ένας συγκλονιστικός αγώνας καθώς έμειναν εκτός μεταλλίων κάποιες από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου.

Στον 3 ο γύρο ο Γκιώνης

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε την προσπάθειά του ο Παναγιώτης Γκιώνη στο ολυμπιακό τουρνουά του πινγκ πονγκ, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Επικράτησε του Πάντασακ Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη με 4-0 σετ, σε αγάνα για τον δεύτερο γύρο.

Ο αθλητής του πινγκ πονγκ χρειάστηκε, μόλις, 19 λεπτά για να κατακτήσει το πρώτο σετ με 11-7, το δεύτερο με 11-2, το τρίτο με 11-5 και το τέταρτο με 11-6. Η επόμενη αναμέτρηση (8/8, 02.00) αναμένεται δύσκολη για τον πρωταθλητή μας καθώς θα αντιμετωπίσει, έναν από τους κορυφαίους του κόσμου, τον Τζουν Μιζουτάνι από την Ιαπωνία, από τον οποίον, στο παρελθόν, έχει μόνο ήττες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή