Αναβλήθηκαν οι αγώνες κωπηλασίας – Eκτός Παρα-Ολυμπιακών οι Ρώσοι

Αναβλήθηκαν οι αγώνες κωπηλασίας – Eκτός Παρα-Ολυμπιακών οι Ρώσοι

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στη λίμνη Lagoa Rodrigo de Freitas έγιναν αιτία για να αναβληθούν όλοι οι προγραμματισμένοι προκριματικοί και επαναληπτικοί αγώνες της κωπηλασίας. Ετσι, δεν αγωνίστηκε το πλήρωμά μας, στην τετρακώπο άνευ πηδαλιούχου, στην οποία μετέχουν οι Γιάννης Χρήστου, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Διονύσης Αγγελόπουλος.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να χειροτερέψουν οι καιρικές συνθήκες οπότε οι διοργανωτές θα αντιμετωπίσουν, ακόμη, ένα πρόβλημα.

Ο πρωταθλητής της κωπηλασίας, Γιώργος Τζιάλλας, με δηλώσεις του στην «Κ», είχε προβλέψει ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο: «Το κωπηλατοδρόμιο, δυστυχώς, είναι εκτεθειμένο στον αέρα και όταν φυσάει δεν μας αφήνουν να κάνουμε προπόνηση. Αυτό, ίσως, γίνει και αιτία να αλλάξει το πρόγραμμα».

Εκτός Παραολυμπιακών οι Ρώσοι

Το σκάνδαλο με τις απαγορευμένες ουσίες στον ρωσικό αθλητισμό έπληξε και την Παρα-ολυμπιακή ομάδα της χώρας. Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι κανένας Ρώσος δε θα πάρει μέρος στη διοργάνωση των Παρα-Ολυμπιακών Αγώνων.

«Η Ρωσική Παραολυμπιακή Επιτροπή δεν θα μπορέσει να στείλει αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Είναι καθήκον μας να εξασφαλίσουμε το δίκαιο συναγωνισμό. Είναι ζωτικό για την ακεραιότητα και αξιοπιστία των Αγώνων. Πιστεύω πως η ρωσική κυβέρνηση κατέστρεψε τους αθλητές της. Με αηδιάζει που βάζουν τα μετάλλια πάνω από την ηθική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΠΕ, Φίλιπ Κρέιβεν.

Οι Ρώσοι αναμένεται να προσφύγουν στο Διεθνές Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή