Εντονη ελληνική παρουσία στο Ρίο

Εντονη ελληνική παρουσία στο Ρίο

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε το χάλκινο μετάλλιο από το αεροβόλο πιστόλι 10 μ. στη βαλίτσα της, η Αννα Κορακάκη θα διεκδικήσει σήμερα ακόμη ένα, αυτή τη φορά στο σπορ πιστόλι 25 μ., στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ελληνικές συμμετοχές έχουμε επίσης στην τοξοβολία, στο τζούντο, στην ιστιοπλοΐα, την κολύμβηση και την κωπηλασία. Χθες, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών απέσπασε σπουδαία ισοπαλία από τη Σερβία ενώ και η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου των ανδρών προκρίθηκε στους ημιτελικούς της κωπηλασίας.

Το τελικό 9-9, με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της εθνικής ομάδας με την πρωταθλήτρια κόσμου Σερβία, δείχνει πολύ λίγα από την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, ειδικά στις δύο πρώτες περιόδους. Οι διεθνείς έφτασαν να προηγούνται και με 5-1, αλλά στο τρίτο οκτάλεπτο οι Σέρβοι αντέδρασαν, μείωσαν, ισοφάρισαν και πέρασαν μπροστά (9-8). Τότε (1.47 πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης), ο Φουντούλης διαμόρφωσε το 9-9 από διαγώνια θέση. Για την ελληνική ομάδα, ο Φουντούλης πέτυχε 4 γκολ, ο Βλαχόπουλος 2 και από ένα οι Ποντικέας, Γεννηδουνιάς και Κολόμβος. Τα οκτάλεπτα (πρώτη η Σερβία): 1-2, 0-2, 4-3, 4-2.

Αύριο οι διεθνείς μας θα αντιμετωπίσουν την Ουγγαρία, η οποία χθες έφερε ισοπαλία με την Αυστραλία (9-9). «Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε διαφορετικά. Από την αναμέτρηση με τη Σερβία δεν φύγαμε μόνο με τον 1 βαθμό αλλά και με καλή ψυχολογική κατάσταση. Τα παιδιά θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω και προσπαθούν γι’ αυτό», δήλωσε ο Θοδωρής Βλάχος.

Η ελληνική τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου έγινε το τρίτο πλήρωμα της κωπηλασίας που προκρίθηκε στα 12 καλύτερα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Οι Γιάννης Χρήστου, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Διονύσης Αγγελόπουλος τερμάτισαν δεύτεροι (5.59.65) πίσω από το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, τους Βρετανούς, Αλεξ Γκρέγκορι, Μοχάμεντ Σμπι, Τζορτζ Νας και Κωνσταντίνο Λουλούδη (5.55.59).

Mε τον καλύτερο τρόπο άρχισε την προσπάθειά του ο Βύρων Κοκκαλάνης στα RSX. Πραγματοποιήθηκαν τρεις ιστιοδρομίες και ο πρωταθλητής μας έφερε δύο δεύτερες και μία 6η θέση και βρίσκεται στην 3η στη γενική. Η Γκέλι Σκαρλάτου είναι 12η (16, 17 και 7).

Ο Στέφανος Δημητριάδης δεν κατάφερε να προκριθεί στους «16» των 200 μ. πεταλούδας για τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου. Με 1.56,76 πλασαρίστηκε στη 18η θέση. Στην ξιφασκία, η πορεία της Βασιλικής Βουγιούκα σταμάτησε στις «16» της σπάθης. Ηττήθη από τη Ρωσίδα Γιάνα Εγκόριαν με 11-15 ενώ προηγείτο με 10-6.

Δυνατότητες για μια διάκριση έχει η Αννα Κορακάκη και στο σπορ πιστόλι 25 μ. Το αγώνισμα αρχίζει στις 15.00 και η χάλκινη ολυμπιονίκης του Ρίο βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. «Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καλές επιδόσεις και στο σπορ πιστόλι. Δεν έχει άγχος γιατί ήδη πέτυχε τον στόχο της και θέλει να απολαύσει τον αγώνα», μας είπε ο πατέρας της, Τάσος Κορακάκης.

Οι ελληνικές συμμετοχές συνεχίζονται με την Ευαγγελία Ψάρρα (15.39) στην τοξοβολία. Η αθλήτρια θα αντιμετωπίσει στο ατομικό στη φάση των «32», την Καουνάκα από την Ιαπωνία. Στις 16.54, ο Ρομάν Μουστόπουλος θα βρει απέναντί του τον τζουντόκα Χουάν Ντιέγκο Τούρσιος από το Ελ Σαλβαδόρ, στα 81 κ.

Μια θέση στους τελικούς θα διεκδικήσουν σήμερα τα πληρώματα της τετρακώπου ελαφρών βαρών και του διπλού σκιφ. Οι Κατερίνα Νικολαΐδου – Σοφία Ασουμανάκη (16.10) και οι Ντούσκος, Γιάνναρος, Πέτρου, Μαγδανής (17.00) βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και διαθέτουν τις δυνατότητες να πετύχουν τον στόχο τους που είναι ένα πλασάρισμα ανάμεσα στις πρώτες τρεις βάρκες.

Το απόγευμα, μετά τις 19.05, θα συνεχιστούν οι αγώνες της ιστιοπλοΐας. Εκτός από τον Βύρωνα Κοκκαλάνη και την Αγγελική Σκαρλάτου στα RSX, στη μάχη θα μπει και ο Γιάννης Μιτάκης στα Φινν. «Είμαι σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Οι καιρικές συνθήκες αναμένονται καλές και ελπίζω ότι όλα θα κυλήσουν όπως πρέπει», δήλωσε στην «Κ» ο ιστιοπλόος των Φινν.

Τις πρώτες προκρίσεις της ελληνικής κολύμβησης σε ημιτελικούς του Ρίο διεκδικούν ο Κριστιάν Γκολομέεβ (100 μ. ελευθ., 19.14) και οι Δημήτρης Κουλούρης, Παναγιώτης Σαμιλίδης (200 μ. προσθ., 19.55, 20.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή