«Ατσάλινη» η εθνική πόλο, σοκ για Ηλιάδη

«Ατσάλινη» η εθνική πόλο, σοκ για Ηλιάδη

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα… μάτια κοίταξε η εθνική ομάδα των ανδρών άλλη μία υπερδύναμη του παγκοσμίου πόλο. Οι διεθνείς μας έφεραν ισοπαλία και με την Ουγγαρία (8-8) αλλά, παρά τα θετικά αποτελέσματα, η πρόκριση στον όμιλό τους δεν έχει κριθεί. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η αναμέτρηση με τη Βραζιλία (01.30 τα ξημερώματα της Κυριακής). Κατά τη χθεσινή ημέρα, ξεχώρισε ο αποκλεισμός του δύο φορές ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη, στα πρώτα δευτερόλεπτα του πρώτου αγώνα του τουρνουά τζουντο των 90 κ. Η εθνική ομάδα πόλο πρόσθεσε άλλη μία καλή εμφάνιση στο ενεργητικό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

την αναμέτρηση με την Ουγγαρία, οι «Μαγυάροι» προηγήθηκαν με 2-1 αλλά οι διεθνείς, χάρη στην καλή άμυνα, κατάφεραν να ισοφαρίσουν, ενώ στο τρίτο οκτάλεπτο ήταν πρωταγωνιστές. Τα πάντα κρίθηκαν στην τέταρτη περίοδο. Οι Ούγγροι πέρασαν μπροστά (8-7) αλλά ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης (5΄΄), ο Αγγελος Βλαχόπουλος με ένα ωραίο γκολ έδωσε πολύτιμο βαθμό στην ομάδα. Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-1, 4-2, 2-3. Τα γκολ: Γεννηδουνιάς 2, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 3.

Αδοξο τέλος είχε η καριέρα του Ηλία Ηλιάδη. Ο δύο φορές ολυμπιονίκης του τζούντο, στον αγώνα με τον Κινέζο Σουνζχάο Τσενγκ (χάλκινο), ηττήθη με Ιππον στα πρώτα 43 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Ο πρωταθλητής μας έδειξε ότι αιφνιδιάστηκε από τη μαχητικότητα του Κινέζου. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο κορυφαίος τζουντόκα, οι Ολυμπιακοί του Ρίο θα αποτελούσαν τους τελευταίους αγώνες της καριέρας του. Μένει να δούμε εάν θα αντέξει μακριά από τα τατάμι. Το χρυσό κατέκτησε ο Ιάπωνας, Μασού Μπέικερ.

Την πρώτη πρόκριση σε ημιτελικό Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο πανηγύρισε χθες η ελληνική κολύμβηση. Ο Ανδρέας Βαζαίος, με 1.59,33, στα 200 μ. μεικτής ατομικής, μπήκε στους «16» κορυφαίους της διοργάνωσης και τα ξημερώματα αναμενόταν να αγωνιστεί στους ημιτελικούς. Αντίθετα, ο Απόστολος Χρήστου ήρθε 24ος στα 200 μ. υπτίου (1.59,78).

Εξαιρετικές ιστιοδρομίες πραγματοποίησαν χθες ο Γιάννης Μιτάκης στα Φινν και οι Μάντης – Καγιαλής στα 470. Υστερα από τέσσερις ιστιοδρομίες ο Γ. Μιτάκης είναι 4ος στη γενική κατάταξη ενώ την ίδια θέση έχει και το πλήρωμα των 470. Οι Μπεκατώρου – Πατενιώτης (δύο κούρσες) βρίσκονται στη 12η θέση των Νάκρα 17. Στις «64» ολοκληρώθηκε η προσπάθεια της Κατερίνας Κοντοχριστοπούλου στο ξίφος ασκήσεως. Ηττήθη με 15-13 από τη Βιετναμέζα Τι Αν Ντο. Ηταν η πρώτη συμμετοχή της νεαρής ξιφομάχου σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή