Επιστολή-τελεσίγραφο Κοντονή στη FIFA για ΕΠΟ

Επιστολή-τελεσίγραφο Κοντονή στη FIFA για ΕΠΟ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ ζητεί με επιστολή στη FIFA o υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος παράλληλα ενημερώνει ότι δεν θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας «υπό τις παρούσες συνθήκες», δηλαδή αν η ΕΠΟ δεν άρει την απόφαση που πήρε για αλλαγή των τακτικών δικαστών που συγκροτούν την περιβόητη Επιτροπή Δεοντολογίας.

Στις αρχές του μήνα, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, με μία εν πολλοίς διάτρητη απόφαση προχώρησε στην αντικατάσταση δύο τακτικών δικαστών-μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας. Μέσω αυτών των αλλαγών προήλθε ο υποβιβασμός της προέδρου της επιτροπής σε αναπληρώτρια πρόεδρο. Πρέπει να επισημάνουμε ότι η αντικατάσταση των τακτικών δικαστών έγινε λίγες μόνο ημέρες έπειτα από τη «μετά κόπων και βασάνων» και υπό την απειλή της FIFA ψήφισης του «κώδικα δεοντολογίας», ενώ η απόφαση ελήφθη από το προεδρείο της ΕΠΟ, η πλειονότητα των μελών του οποίου αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, αφού παρήλθε η τριήμερη διορία που έδωσε στην ΕΠΟ, έστειλε επιστολή στον εκπρόσωπο της FIFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, κοινοποιώντας την στον γ.γ. της UEFA Θ. Θεοδωρίδη και στις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές της χώρας.

Με την επιστολή ο κ. Κοντονής γνωστοποιεί ότι «στην περίπτωση που η ΕΠΟ δεν αποκαταστήσει πάραυτα τη νομιμότητα των δικαιοδοτικών και πειθαρχικών οργάνων και επιτροπών της, και δεν δεσμευθεί ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με θέματα απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης, η ελληνική κυβέρνηση:

1. Διακόπτει οριστικά κάθε επαφή και επικοινωνία με την παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ.

2. Σας καλεί (σ.σ. τη FIFA) όπως ενεργοποιήσετε τη διάταξη του καταστατικού της FIFA, διορίζοντας προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ, αποτελούμενη από προσωπικότητες υψηλού κύρους, η οποία θα οδηγήσει σε πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας και σε αδιάβλητες εκλογές.

3. Αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών της Βουλής των Ελλήνων, η κυβέρνηση θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες που κρίνει αναγκαίες.

4. Υπό τις παρούσες συνθήκες κανένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ΔΕΝ πρόκειται να αρχίσει και να διεξαχθεί στην Ελλάδα μέχρι την τελική εκκαθάριση της κατάστασης».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών Σπ. Γεωργουλέας έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ, στην οποία χαρακτηρίζει την αντικατάσταση τακτικών δικαστών, χωρίς την ύπαρξη «σπουδαίου λόγου», αντισυνταγματική και παράνομη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή