Τέταρτη θέση για Νικολαΐδου και Ασουμανάκη

Τέταρτη θέση για Νικολαΐδου και Ασουμανάκη

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετάλλια μπορεί να μην κατέκτησαν, αλλά μία τέταρτη και μία έκτη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, και μάλιστα στην πρώτη εμφάνιση, δεν θεωρείται και μικρό κατόρθωμα. Οι Νικολαΐδου – Ασουμανάκη ήρθαν 4ες στο διπλό σκιφ και οι Μαγδανής, Ντούσκος, Πέτρου και Γιάνναρος πλασαρίστηκαν 6οι στην τετράκωπο ελαφρών βαρών της κωπηλασίας. Εντυπωσιακές είναι και οι εμφανίσεις των ιστιοπλόων μας στα 470 και στα RSX των ανδρών.

Οι κακές εκκινήσεις και τα προβλήματα στον αγωνιστικό στίβο στέρησαν από τους κωπηλάτες μας ένα μετάλλιο και μια καλύτερη θέση. Την ώρα που διεξάγονταν οι αγώνες της κωπηλασίας στο κωπηλατοδρόμιο φυσούσαν άνεμοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος κυματισμός στη λίμνη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο διπλό σκιφ οι χρόνοι να είναι σχεδόν ένα λεπτό πάνω σε σχέση με τους προκριματικούς. Οι Νικολαΐδου – Ασουμανάκη έμειναν πίσω και πραγματοποίησαν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να καλύψουν τη διαφορά στα τελευταία 1.000 μέτρα. Δεν τα κατάφεραν και περιορίστηκαν στην 4η θέση (με χρόνο 7.48,62). Οι δύο αθλήτριες είναι μαζί μόλις 16 μήνες. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το πλήρωμα της Πολωνίας (7.40.10), το ασημένιο της Μ. Βρετανίας (7.41,05) και το χάλκινο της Λιθουανίας (7.43,76).

Η έκτη θέση για τους αθλητές της τετρακώπου ελαφρών βαρών ισοδυναμεί με… μετάλλιο, καθώς οι κωπηλάτες μας μετέβησαν στο Ρίο τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από τον αποκλεισμό της Ρωσίας, και δεν είχαν προετοιμαστεί για αυτόν τον αγώνα. «Χρυσοί» ολυμπιονίκες αναδείχθηκαν οι Ελβετοί (6.20,51), «ασημένιοι» οι Δανοί (6.21,97) και «χάλκινοι» οι Γάλλοι (6.22,85). Οι Διονύσης Αγγελόπουλος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου (τετράκωπος άνευ) δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό και θα διεκδικήσουν την 7η θέση.

Πολύ καλή είναι η εμφάνιση του Βύρωνα Κοκκαλάνης στα RSX. Υστερα από επτά ιστιοδρομίες βρίσκεται στην 4η θέση της γενική κατάταξης. Στην ίδια κατηγορία η Αγγελική Σκαρλάτου έμεινε εκτός 16άδας (19η). Με τον καλύτερο τρόπο έχει αρχίσει και η προσπάθεια των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή στα 470. Εχουν πραγματοποιηθεί τρεις κούρσες και το ελληνικό πλήρωμα είναι τρίτο. Στα Φινν, ο Γιάννης Μιτάκης δεν έφερε χθες καλά αποτελέσματα και έπεσε στην 9η θέση (5 ιστιοδρομίες) ενώ στα Νάκρα 17, η Σοφία Μπεκατώρου και ο Μιχάλης Πατενιώτης είναι 14οι (3 κούρσες). Τα 50 μ. του ελεύθερου θεωρούνται από τα αγαπημένα «στυλ» του Κριστιάν Γκολομέεφ και το έδειξε και στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Με χρόνο 21.39 (ο 10ος καλύτερος) προκρίθηκε στους ημιτελικούς, οι οποίοι θα διεξαχθούν σήμερα, στις 04.00.

Aντίθετα, ο Οδυσσέας Μελαδίνης τερμάτισε 6ος στη σειρά του και βρέθηκε στην 33η θέση της κατάταξης (22.47). Τον καλύτερο χρόνο (21.49) έφερε ο Ουκρανός Αντρέι Γκορόνοφ.

• Πολύ κοντά στην πρόκριση στους οκτώ καλύτερους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, στα 200 μ. μεικτής ατομικής, βρέθηκε ο Ανδρέας Βαζαίος. Πλασαρίστηκε στην 11η θέση με 1.59.54, ενώ εάν «έπιανε» το προσωπικό του ρεκόρ (1.58.18) θα είχε προκριθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή