Η ώρα του «βασιλιά» στίβου έφθασε

Η ώρα του «βασιλιά» στίβου έφθασε

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και, τώρα, η ώρα του… βασιλιά. Στο Oλυμπιακό Στάδιο, του Ρίο ντε Τζανέιρο, από σήμερα, χιλιάδες φίλαθλοι θα «υποκλιθούν» στους «αστέρες» του βασιλιά των Ολυμπιακών Αγώνων, τον στίβο. Από ελληνικής πλευράς θα υπάρξουν τρεις συμμετοχές, ενώ η χώρα μας θα έχει και εκπροσώπους στη σκοποβολή, την κωπηλασία, την άρση βαρών, την κολύμβηση και την ιστιοπλοΐα.

Η αρχή θα γίνει από την επταθλήτρια Σοφία Υφαντίδου. Θα πάρει μέρος (15.35) στα 100 μ. εμπ., ενώ το πρόγραμμά της περιλαμβάνει άλμα εις ύψος (16.50), σφαιροβολία (02.35), 200 μ. (04.05). Στις 17.10, η Ελληνοαμερικανίδα Αλεξία Παππά θα αγωνιστεί στα 10.000 μ. και θα προσπαθήσει να πλασαριστεί ανάμεσα στην πρώτη 12άδα. Φαβορί θεωρείται η Αλμάζ Αγιάνα. Η τελευταία συμμετοχή της ημέρας στον στίβο, για τα ελληνικά χρώματα, θα είναι αυτή του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ (20.30). Στόχος του είναι να ξεπεράσει το ατομικό του ρεκόρ, ώστε να κατακτήσει μία καλή θέση. Μεταξύ των κορυφαίων, βρίσκεται ο Κινέζος Τσεν Γουάνγκ (3ος το 2012).

Το σημερινό πρόγραμμα του στίβου αρχίζει στις 15.30 και περιλαμβάνει, επίσης, προκριματικούς σε δισκοβολία (Α), 800 μ. (Α), 100 μ. (Γ), 1.500 μ. (Γ), 400 μ. (Α), άλμα εις μήκος (Α), ενώ στη σφαιροβολία (Γ) εκτός από τον προκριματικό (16.05) θα διεξαχθεί και ο τελικός (04.00). Ξεχωρίζει η δύο φορές χρυσή ολυμπιονίκης Bαλερί Ανταμς (Ν. Ζηλανδία).

Στις 15.30, οι Διονύσης Αγγελόπουλος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου θα διεκδικήσουν την 7η θέση στην τετράκωπο. Οι πρωταθλητές μας διαθέτουν τις δυνατότητες για να το πετύχουν, αρκεί να έχουν καλή εκκίνηση. Την ίδια ώρα, ο Ευθύμης Μίττας και ο Ανδρέας Χάσικος από την Κύπρο θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον ημιτελικό του Σαββάτου στο σκητ. Ο Ευθύμης Μίττας είναι έμπειρος αθλητής, αγωνίζεται δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και θέλει να συνεχίσει τη… χρυσή αρχή που έκανε η Αννα Κορακάκη. Στην άρση βαρών, ο Θ. Ιακωβίδης θα αγωνιστεί (16.00) στο δεύτερο γκρουπ των 85 κ. Ταξίδεψε στο Ρίο με κάρτα ελεύθερης συμμετοχής. Στην κολύμβηση, θα πάρει μέρος η Νόρα Δράκου (19.02: 50 μ. ελευθ.) και στα 4Χ100 μεικτής θα κολυμπήσουν οι Α. Χρήστου, Κ. Γκολομέεβ, Π. Σαμιλίδης και Α. Βαζαίος (21.48).

Καλά πλασαρίσματα στον δύσκολο θαλάσσιο στίβο, στη Μαρίνα Ντα Γκλόρια, θα διεκδικήσουν οι ιστιοπλόοι μας. Οι ιστιοδρομίες θα αρχίσουν μετά τις 19.00 και οι Καγιαλής – Μάντης (470), Κοκκαλάνης, Σκαρλάτου (RSX) και Μπεκατώρου – Πατενιώτης (Νάκρα 17) θα προσπαθήσουν να βρεθούν στα πρώτα οκτώ σκάφη της κάθε κατηγορίας, ώστε να διατηρήσουν την επαφή τους με την κορυφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή