Θα σπάσει η παντοκρατορία της Παρί;

Θα σπάσει η παντοκρατορία της Παρί;

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σαμπιονά δεν έγινε ποτέ τόσο δημοφιλές παγκοσμίως όσο η Πρέμιερ Λιγκ, η Πριμέρα Ντιβιθιόν, η Μπουντεσλίγκα και το Καμπιονάτο, παραμένει όμως ένα πρωτάθλημα υψηλών ταχυτήτων, με καλές ομάδες, λαμπερούς ποδοσφαιριστές και ένα μεγάλο κοινό που το παρακολουθεί φανατικά στη Γαλλία και ας μην έχει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερο ανταγωνισμό σε επίπεδο κορυφής. Οι 20 ομάδες του μετρούν ώρες μέχρι να βρεθούν στη σέντρα για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, με ένα ερώτημα να πλανάται στον αέρα: Θα σπάσει η μονοκρατορία της Παρί Σεν Ζερμέν ή θα συνεχιστεί το σερί των τεσσάρων συνεχόμενων τίτλων της;

Η φυγή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σίγουρα κάνει πιο φτωχή την Παρί και το πρωτάθλημα, δύσκολα όμως θα αλλάξει τις ισορροπίες. Οποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να δει το αποτέλεσμα του γαλλικού Σούπερ Καπ το περασμένο Σάββατο. Η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε διά περιπάτου με 4-1 την (2η πέρυσι) Λιόν και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους. Με ή χωρίς τον Ζλάταν παραμένει η πιο ισχυρή ομάδα της Γαλλίας τα τελευταία χρόνια και δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να την αμφισβητήσει. Τα χρήματα, άλλωστε, δεν της λείπουν. Απόδειξη τρανή είναι τα 34 εκατ. ευρώ που διέθεσε για τον Κριχόβιακ και τα άλλα 25 για τον Χεσέ της Ρεάλ. Θεωρώντας δεδομένη την επικράτησή της στο Σαμπιονά, η Παρί προσανατολίζεται περισσότερο στην Ευρώπη, γι’ αυτό και επένδυσε στον έμπειρο Εμερι για να την οδηγήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Λιόν, η Μονακό, η Λιλ, η Σεντ Ετιέν, η Μπορντό και η Μαρσέιγ δεν ενισχύθηκαν τόσο πολύ για να απειλήσουν την Παρί. Αρκετά λεφτά έδωσε μόνο η Μονακό για να ενισχυθεί με τρεις παίκτες (Σιντιμπέ, Μεντί, Γκλικ) στην άμυνα, δύσκολα όμως ο ταλαιπωρημένος Φαλκάο θα καταφέρει με την επιστροφή του να κάνει τη διαφορά στην επίθεση. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Τάσος Δώνης προορίζεται για βασικός στη Νις, η οποία θα τιμήσει με ξεχωριστό τρόπο τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 14ης Ιουλίου στην πόλη της. Στο ματς της πρεμιέρας με τη Ρεν οι παίκτες της θα φορούν φανέλα με τα ονόματα και των 85 θυμάτων…

Το Σαμπιονά αρχίζει απόψε, με τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής να διεξάγονται σε τρεις δόσεις. Σήμερα παίζουν Μπαστιά – Παρί (21.00) και Μονακό – Γκινγκάμπ (21.30), αύριο Μπορντό – Σεντ Ετιέν (18.00), Μετς – Λιλ (21.00), Καέν – Λοριάν (21.00), Ντιζόν – Ναντ (21.00), Μονπελιέ – Ανζέ (21.00), Μαρσέιγ – Τουλούζ (24.00) και την Κυριακή Νανσί – Λιόν (16.00) και Νις – Ρεν (18.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή