«Φλερτάρει» με την κορυφή η εθνική πόλο – Εχασε ο Φελπς

«Φλερτάρει» με την κορυφή η εθνική πόλο – Εχασε ο Φελπς

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο εξασφάλισε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Οι διεθνείς μας, με όπλο την άμυνα, νίκησαν τη Βραζιλία με 9-4 και αύριο θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία διεκδικώντας και την πρωτιά στον όμιλο.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 3-2, 2-0

Οι διεθνείς μας κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι «οικοδεσπότες» δεν κατάφεραν σε κανένα να σημείο να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Υστερα από το αρχικό 1-1(Φουντούλης – Βρλιτς), η εθνική μπήκε στη «θέση» του… οδηγού και οι παίκτες της «σελεσάο», όσο κι αν προσπάθησαν, δεν μπόρεσαν να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα των παικτών του Βαγγέλη Βλάχου. «Θέλουμε η ομάδα να παίζει, όπως έπαιξε σήμερα. Με πάθος και πειθαρχία. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και, τώρα, πρέπει να προετοιμαστούμε και για το παιχνίδι – χιαστί», δήλωσε ο Ελληνας προπονητής.

Ελλάς: Γούνας 2, Φουντούλης 2, Δερβίσης 2, Αφρουδάκης, Γεννηδουνιάς, Δελακάς

Βραζιλία: Ντα Κόστα 2, Βρλιτς, Περόνε

Ο Μιλτιάδης Τέντογλου δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του μήκους. Ο 18χρονος αθλητής είχε καλύτερη προσπάθεια στα 7,64 και κατετάγη 27ος.

Εχασε ο Φελπς

Και, όμως, η «βολίδα της Βαλτιμόρης» χάνει. Τα 100μ. πεταλούδας των ανδρών θα είναι, ίσως, η κούρσα κολύμβησης που θα μείνει στην ιστορία από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Ο Τζόζεφ Σκούλινγκ (Σιγκαπούρη) με ολυμπιακό ρεκόρ (50.39) στέρησε από τον Μάικλ Φελπς ένα, ακόμη, χρυσό μετάλλιο και η δεύτερη θέση είχε τρεις «οικοδεσπότες». Ηταν οι Μάικλ Φελπς, Τσαντ Λε Κλος (N. Aφρική) και Λάζλο Τσεχ (Ουγγαρία) με 51.14.

Οι ελληνικές συμμετοχές

Δυο αθλητές μας που διαθέτουν τις δυνατότητες να διεκδικήσουν ακόμα και ολυμπιακό μετάλλιο θα μπουν το επόμενο 24ωρο στον στίβο του Ολυμπιακού Σταδίου. Η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν (15.40) και ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ (02.20, ξημερώματα Κυριακής) θα επιχειρήσουν άλματα που θα τους φέρουν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. 

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, η Ειρήνη Βασιλείου θα αγωνιστεί στους προκριματικούς τω 400 μ., η Σοφία υφαντίδου θα συνεχίσει την προσπάθεια της στο έπταθλο με μήκος (17.45), ακοντισμό και 800 μ. (03.15)

Στη σκοποβολή, ο Ευθύμης Μίτας συνεχίζει την προσπάθεια στο διπλό σκητ (15.30). εάν προκριθεί, ο μικρός τελικός είναι στις 21.30 και ο μεγάλος στις 21.45.

Στην ιστιοπλοΐα, το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα Νάκρα 17 με τους Μπεκατώρου – Πατενιώτη (20.05) και στα Φινν με τον Γιάννη Μιτάκη (20.30).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή