Εβδομος στους Ολυμπιακούς ο Φιλιππίδης

Εβδομος στους Ολυμπιακούς ο Φιλιππίδης

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ίδια θέση που είχε κατακτήσει και στο Λονδίνο θα επιστρέψει από το Ρίο ντε Τζανέιρο ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο πρωταθλητής του επί κοντώ με 5,50 ήρθε 7ος , σε έναν τελικό όπου πρωταγωνιστές ήταν η βροχή, τα λάθη των διοργανωτών αλλά και ο Βραζιλιάνος, Ντα Σίλβα, ο οποίος με 6,03 πέτυχε ολυμπιακό ρεκόρ και άφησε στη δεύτερη θέση τον Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) με 5,98. Ο Κώστας Δουβαλίδης προκρίθηκε στους ημιτελικούς των 110μ. εμπ. με την έκτη καλύτερη επίδοση (13.41).

Ο τελικός του επί κοντώ των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων άρχισε με πολλά προβλήματα. Η δυνατή βροχή καθυστέρησε την έναρξη, οι διοργανωτές δεν σκέπασαν το στρώμα με αποτέλεσμα να «μαζέψει» νερά ενώ η ανικανότητα τους να τοποθετήσουν σωστά τον πήχη εκνεύρισε και αποσυντόνισε τους αθλητές, ιδιαίτερα αυτούς που ξεκίνησαν νωρίς την προσπάθειά τους. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος πέρασε με την πρώτη τα 5,50 αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,65.

Ο Τιάγκο ντα Σίλβα έκανε την έκπληξη και με 6,03 άφησε πίσω του τον Ρενό Λαβιλενί ενώ το χάλκινο κατέκτησε ο Αμερικανός, Σαμ Κέντρικς.

Η κατάταξη:

1. Τιάγκο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 6.03

2. Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 5.98

3. Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) 5.85

4. Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία) 5.75

-. Γιαν Κουντλίτσκα (Τσεχία) 5.75

6. Τσανγκρούι Ξούε (Κίνα) 5.65

7. Μίχαλ Μπάλνερ (Τσεχία) 5.50

-. Νταΐτσι Σαουάνο (Ιαπωνία) 5.50

-. Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5.50

10. Σόνεσι Μπάρμπερ (Καναδάς) 5.50

11. Χέρμαν Τσιαραβίγλιο (Αργεντινή) 5.50

Πάουλς Πούγιατς (Λετονία) ακυρώθηκε

Στους ημιτελικούς ο Δουβαλίδης

Ο Κώστας Δουβαλίδης για τρίτη συνεχόμενη φορά πήρε την πρόκριση σε ημιτελικούς Ολυμπιακών Αγώνων. Συμμετείχε στην 4η προκριματική σειρά όπου κατέλαβε την πρώτη θέση. Τον καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Ομάρ ΜακΛέοντ από τη Τζαμάικα με 13.27. Αντίθετα, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου με καλύτερη βολή στα 54,85 δεν κατάφερε να προκριθεί στους τελικούς της δισκοβολίας. Ηρθε 13η στο πρώτο γκρουπ του αγωνίσματος.

Οι καιρικές συνθήκες δε βοήθησαν να διεξαχθούν οι τελευταίες τρεις ιστιοδρομίες των 470, όπου αγωνίζονται οι Μάντης – Καγιαλής. Οι αγώνες συνεχίζονται σήμερα (20.05).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή