Γιαννιώτης, Στεφανίδη και εθνική πόλο στη «μάχη» του Ρίο

Γιαννιώτης, Στεφανίδη και εθνική πόλο στη «μάχη» του Ρίο

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις χαρές και τα πανηγύρια, για το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια, να κρατούν ακόμη στην ελληνική αποστολή, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, 11 αθλητές και αθλήτριες και η εθνική ομάδα πόλο ετοιμάζονται για τη δική τους σημερινή γιορτή. Στις συμμετοχές ξεχωρίζουν αυτή του Σπύρου Γιαννιώτη στην μαραθώνια κολύμβηση των 10.000 μ., της Κατερίνας Στεφανίδη στους προκριματικούς του επί κοντώ και του Κώστα Δουβαλίδη στους ημιτελικούς των 110μ. εμπ.

Η αρχή θα γίνει με τον Σπύρο Γιαννιώτη (15.00). Στην θαλάσσια περιοχή, της διάσημης παραλίας Κόπα Καμπάνα, έχει… στηθεί η σκηνή για την τελευταία παράσταση του Σπύρου Γιαννιώτη. Ο κορυφαίος Ελληνας κολυμβητής θα φορέσει για τελευταία φορά το σκουφάκι του πρωταθλητή και θα διεκδικήσει το τελευταίο μετάλλιο της, γεμάτης διακρίσεις, καριέρας του. Μειονέκτημα; Η ηλικία. Πλεονεκτήματα; Το αλμυρό νερό και το κερκυραϊκό πείσμα.

Λίγη ώρα αργότερα (15.45), αρχίζει η προσπάθεια στο επί κοντώ των γυναικών. Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί μόνο από την Κατερίνα Στεφανίδη καθώς η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό της. Η Στεφανίδη βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Παίρνει μέρος στο Α΄ γκρουπ. Το όριο πρόκρισης είναι τα 4,60 ενώ, αυτή τη χρονιά, η πρωταθλήτρια μας έχει υπερβεί τα 4,90 στον κλειστό και τα 4,86 στον ανοικτό. Μια από τις βασικές αντιπάλους της Στεφανίδη, η Τζένι Σουρ, έχει προσβληθεί από ίωση αλλά θα προσπαθήσει να αγωνιστεί με τη βοήθεια αντιβιοτικών.

Οι ελληνικές συμμετοχές στον στίβο θα συνεχιστούν με αυτήν της Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100μ., του Λυκούργου Τσάκωνα στα 200μ. ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης (02.40), ο Κώστας Δουβαλίδης θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία και να προκριθεί τον τελικό των 110μ. εμπ. Στους ημιτελικούς πήρε το «εισιτήριο» με την 6η καλύτερη επίδοση. Στις 03.05, η Λίλη Αλεξούλη θα διεκδικήσει το «εισιτήριο» στον τελικό του μήκους.

Στην ποδηλασία, ο Χρήστος Βολικάκης θα πάρει μέρος στο αγώνισμα του κέιριν (16.18). Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 00.14.

Το απόγευμα (20.05), καιρού επιτρέποντος, θα διεξαχθούν οι τρεις κούρσες στα 470, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν χθες. Οι Μάντης – Καγιαλής βρίσκονται στην 3η θέση και θέλουν να διατηρήσουν την επαφή με την κορυφή ώστε στην κούρσα μεταλλίων να μπορέσουν να διεκδικήσουν την άνοδο στο βάθρο.

Στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί ο τελικός στο ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης όπου ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει για δύο δίδυμα. Οι Πλατανιώτη – Παπάζογλου αγωνίζονται για την Ελλάδα και οι νεαρές αδελφές Αλεξανδρή (Αννα Μαρία, Ειρήνη Μαρίνα) παίρνουν μέρος με τη σημαία της Αυστρίας. Και τα δύο δίδυμα βρίσκονται ανάμεσα στα 12 κορυφαία των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Στη σημερινή ημέρα, δεσπόζει ο αγώνας της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών με την Ιταλία (22.30) του Σάντρο Καμπάνια. Οι διεθνείς μας θα διεκδικήσουν την είσοδο στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του ολυμπιακού τουρνουά απέναντι σε μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της υδατοσφαίρισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή