Στον τελικό του επί κοντώ η Στεφανίδη

Στον τελικό του επί κοντώ η Στεφανίδη

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα εντυπωσιακό άλμα πάνω από τα 4,60, η Κατερίνα Στεφανίδη «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό του επί κοντώ, που θα διεξαχθεί στις 02.30, τα ξημερώματα του Σαββάτου (20/8). Ο αγώνας ξεκίνησε από τα 4,15 αλλά η πρωταθλήτρια, σίγουρη για τον εαυτό της, προτίμησε να δοκιμάσει στα 4,60, ύψος που το πέρασε με μεγάλη ευκολία.

Η μεγαλύτερη έκπληξη του αγωνίσματος ήταν ο αποκλεισμός της πρωταθλήτρια κόσμου, της Φαμπιάνα Μούρερ, η οποία δεν κατόρθωσε να υπερβεί τα 4,55. Η Βραζιλιάνα θεωρείτο από τις βασικές αντιπάλους της Κατερίνας Στεφανίδη στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου.

Στον τελικό προκρίθηκαν οι:

Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.60

Χόλι Μπράντσο (Μεγάλη Βρετανία) 4.60

Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.60

Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60

Ελίζα ΜακΚάρτνι (Νέα Ζηλανδία) 4.60

Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60

Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία) 4.60

Κέλσι Άχμπε (Καναδάς) 4.55

Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.55

Νικόλ Μπούχλερ (Ελβετία) 4.55

Αντίθετα, η εθνική πόλο έχασε από την Ιταλία με 9-5 και αύριο (21.10) θα αντιμετωπίσει την Ισπανία για τις θέσεις 5-8. Για τις ίδιες θέσεις θα αγωνισθούν και η Ουγγαρία με τη Βραζιλία.

Ο… άγραφος νόμος που θέλει όποιον διαλέγει αντίπαλο να χάνει επιβεβαιώθηκε στον αγώνα της εθνικής. Τα παιδιά του Βαγγέλη Βλάχου έδειξαν σαν να… ξέμειναν από δυνάμεις και πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση, «παραδόθηκαν» στην ανώτερη, αλλά όχι ανίκητη Ιταλία. Τα οκτάλεπτα: 0-2, 2-2, 1-2, 2-3.

Νωρίτερα, το Μαυροβούνιο υπερίσχυσε της Ουγγαρίας με 13-11, η Κροατία της οικοδέσποινας Βραζιλίας με 10-6 και η Σερβία της Ισπανίας με 10-7. Στους αυριανούς ημιτελικούς το Μαυροβούνιο θα αντιμετωπίσει την Κροατία και η Σερβία την Ιταλία.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 100 μέτρων εμπ. Κατετάγη έβδομη στην τρίτη προκριματική σειρά με επίδοση 13.10 και 33η στο σύνολο.

Με τη δέκατη θέση θα επιστρέψουν από το Ρίο ντε Τζανέιρο οι αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης. Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου πλασαρίστηκαν στη 10η θέση, στον τελικό του ντουέτου, με 86,5000 στο ελεύθερο πρόγραμμα και συγκέντρωσαν (μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα του προκριματικού, που προσμετρείται στον τελικό) 171,8550 βαθμούς.

Οπως ήταν αναμενόμενο, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ναταλία Ιστσένκο και Σβετλάνα Ρομάσινα. Οι Ρωσίδες εκτέλεσαν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα και με 98,5333 (194,9910 στο σύνολο), διατηρώντας τον τίτλο που είχαν κατακτήσει στο Λονδίνο. Οι «γοργόνες» της Ρωσίας έχουν στη συλλογή τους τέσσερα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια. Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκαν οι Κινέζες Σουετσέν Χουάνγκ και Γουενγιάν Σουν με 192,3688 β. (η πρώτη είχε πάρει χάλκινο μετάλλιο το 2012), ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Γιαπωνέζες Γιουκίκο Ινούι και Ρισάκο Μιτσούι με 188,0547 β.

Θετική θεωρείται η εμφάνιση από τις αδελφές Αλεξανδρή (Αννα Μαρία και Ειρήνη Μαρίνα). Υστερα από μία διένεξη που είχαν με την ελληνική ομοσπονδία αγωνίζονται για τα χρώματα της Αυστρίας και πλασαρίστηκαν στη 12η θέση με 170,5970 βαθμούς. Οι αθλήτριες, με δεδομένο το νεαρό της ηλικίας τους (οι μικρότερες στους αγώνες), άφησαν υποσχέσεις για ένα λαμπρό μέλλον.

Εκτός του τελικού στο κέιριν της ποδηλασίας έμεινε ο Χρήστος Βολικάκης. Τερμάτισε στην 5η θέση στο Β΄ γκρουπ και θα διεκδικήσει μία θέση από την 7η έως τη 12η.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή