Νέα προειδοποίηση από την πολιτεία

Νέα προειδοποίηση από την πολιτεία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με την οποία υποστηρίζει ότι αντικατάσταση και μετακίνηση δικαστικών λειτουργών από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας «αγγίζει τα όρια της αυθαιρεσίας» και καλεί τους τακτικούς δικαστές «να μη δεχθούν καμία μεταβολή ή μετακίνηση από τις ορισθείσες αρχικά θέσεις τους», προκάλεσε νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού και την ΕΠΟ.

Με δήλωσή του ο κ. Κοντονής κάλεσε για δεύτερη φορά την ΕΠΟ «να επαναφέρει τη νομιμότητα και την κανονικότητα στο ποδόσφαιρο αποκαθιστώντας τα πειθαρχικά όργανα στην πρωθύστερη της 1ης Αυγούστου σύνθεσή τους» και «να τηρήσει τις δεσμεύσεις προς την ΟΥΕΦΑ και τη Σούπερ Λίγκα, αναφορικά με το νέο μοντέλο λειτουργίας της διαιτησίας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα». Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρει η δήλωση του κ. Κοντονή, «προκειμένου να προληφθούν κάθε είδους κοινωνικές παρενέργειες εξαιτίας των πρακτικών αυτών, υποχρεούμαι να ενεργοποιήσω τις νόμιμες διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου».

Στη δήλωση Κοντονή, απάντησε με οξύ ύφος η ΕΠΟ υποστηρίζοντας πως «όλες οι αποφάσεις σε ό,τι αφορά το θέμα συγκρότησης των δικαστικών οργάνων είναι νόμιμες και βασίζονται σε όσα αναφέρουν το καταστατικό και οι κανονισμοί της» και πως «όσον αφορά το θέμα της διαιτησίας και του μοντέλου που θα εφαρμοστεί, υπάρχει πλήρης συμφωνία με τη Super League και οι διαδικασίες όπως προβλέπονται στη συμφωνία αυτή έχουν δρομολογηθεί».

Από τη θέση της ΕΠΟ προκύπτει ότι δεν υπάρχει διάθεση συναίνεσης, όπως «ζήτησε» ο επιτετραμμένος της FIFA στην Αθήνα, Κ. Κουτσοκούμνης, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνική δικτύωσης, και η έναρξη του πρωταθλήματος είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ έστειλε επιστολή στους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ρωτώντας αν ισχύουν τα ανακοινωθέντα περί μη συμμετοχής τους στη νέα Super League, ώστε «να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες και να ενημερώσουμε τις υπερκείμενες αρχές», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά. Οι τρεις ΠΑΕ δεν πρόκειται να απαντήσουν, ενώ από τον Παναθηναϊκό διέρρευσε ότι δεν προτίθενται να κάνουν διάλογο με υπόδικους, λόγω της χθεσινής παραπομπής του προέδρου της ΕΠΟ σε δίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή