Παράταση στην αγωνία για τα 470

Παράταση στην αγωνία για τα 470

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβολή είχαμε χθες στην εκκίνηση της κούρσας των μεταλλίων των 470 και η κατάκτηση του 5ου «γαλανόλευκου» μεταλλίου πήρε παράταση για σήμερα στις 19.50 ώρα Ελλάδος. Ο Αίολος χθες δεν έκανε το χατίρι των Μάντη και Καγιαλή και η ιστιοδρομία που θα έκρινε τους ολυμπιονίκες των 470 αναβλήθηκε. Ο αγώνας αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα, ενώ οι διοργανωτές πρέπει να διαμορφώσουν έτσι το πρόγραμμα, ώστε να χωρέσουν τρεις κούρσες μεταλλίων (θα διεξαχθούν και των 49er). Το ελληνικό πλήρωμα είναι δεύτερο στη γενική κατάταξη και έχει εξασφαλίσει την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Μέσα στις δυνατότητές τους είναι και το χρυσό, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να τερματίσουν έξι θέσεις μπροστά από τους προπορευόμενους Κροάτες. Για να ανεβούν στη δεύτερη θέση του βάθρου πρέπει να αφήσουν πίσω τους το πλήρωμα της Αυστραλίας που τους ακολουθεί στην τρίτη θέση. Eάν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν ούτε σήμερα τη διεξαγωγή ιστιοδρομιών, τότε οι αθλητές μας θα επιστρέψουν στην Ελλάδα με το ασημένιο μετάλλιο.

«Τα παιδιά δεν έχουν άγχος, γιατί ήδη έχουν καταφέρει αυτό για το οποίο έφτασαν μέχρι εδώ. Και αυτό που πέτυχαν είναι πολύ μεγάλο για το επίπεδο που κάνουμε αθλητισμό στην Ελλάδα. Οι αντίπαλοί μας έρχονται με… μπαζούκας και εμείς πηγαίνουμε με αεροβόλα. Σε ό,τι αφορά το χρώμα του μεταλλίου, κανένας πρωταθλητής δεν μπαίνει να αγωνιστεί χωρίς να θέλει να βγει πρώτος», δήλωσε στην «Κ» ο παλαιός πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας, ο Σίμος Καμπουρίδης, ο οποίος βρίσκεται στη Βραζιλία και είναι δίπλα στην ελληνική ομάδα.

Στη σφυροβολία ο Μιχάλης Αναστασάκης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Με καλύτερη βολή στα 71,28 πλασαρίστηκε στην 20ή θέση. Εάν είχε «πιάσει» την ατομική του επίδοση, θα βρισκόταν ανάμεσα στους 12 καλύτερους της διοργάνωσης. Ως τελευταίος προκρίθηκε ο Ασράφ Ελσεϊφί (Κατάρ) με βολή στα 73,47, η οποία ήταν μέσα στις δυνατότητες του Κρητικού αθλητή.

Οι ελληνικές συμμετοχές συνεχίζονται σήμερα με τη Μαρία Πρεβολαράκη στην πάλη (16.00), που θα αντιμετωπίσει την τριταθλήτρια κόσμου του 2012, την Κουμαρί Μπαμπίτα από την Ινδία. Η αθλήτρια της πάλης προέρχεται από σοβαρή επέμβαση, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αρχίσει και βρίσκει τον καλό της εαυτό. Δύσκολη αναμένεται να είναι η προσπάθεια του Νικόλα Σκαρβέλη για την πρόκριση στον τελικό της σφαιροβολίας.

Η εθνική πόλο των ανδρών αντιμετωπίζει την Ισπανία (21.10) και διεκδικεί μία θέση από την 5η έως την 8η.

Στον στίβο όμως την… παράσταση αναμένεται να κλέψει ο τελικός των 200 μ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 04.30 το πρωί της Παρασκευής. Οι ημιτελικοί αναμενόταν να πραγματοποιηθούν σήμερα τα ξημερώματα, όπου θα έπαιρνε μέρος και ο Λυκούργος Τσάκωνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή