Πετρούνιας – Ζανέτι: Μία δυνατή φιλία κάτω από τους κρίκους

Πετρούνιας – Ζανέτι: Μία δυνατή φιλία κάτω από τους κρίκους

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίπαλοι στο πόντιουμ, καλοί φίλοι κάτω από αυτό. Μία βαθιά φιλία και, φυσικά, η αλληλοεκτίμηση συνδέει τους δύο χρυσούς Ολυμπιονίκες των κρίκων: τον Βραζιλιάνο, Αρτούρ Ζανέτι (χρυσός στο Λονδίνο) και τον Ελλληνα, Λευτέρη Πετρούνια (χρυσός στο Ρίο ντε Τζανέιρο). Η κόντρα τους κρατάει μόνο τα ελάχιστα λεπτά που βρίσκονται στο πόντιουμ και αυτό φάνηκε και στο Ολυμπιακό Γκαλά της ενόργανης.

Οι διοργανωτές ζήτησαν από τους δύο σπουδαίους αθλητές να δώσουν τη δική τους παράσταση στη γιορτή του αθλήματος. Και τρέλαναν τους θεατές. Πρώτος ανέβηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Δημήτρης Ράφτης, όμως, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, δεν ήταν στο πλευρό του. Αναψαν τα φώτα, απόλυτη ησυχία στην αίθουσα και, ξαφνικά, φωνάζει ο Λευτέρης: Ζανέτι!!!! Αμέσως από τα αποδυτήρια βγαίνει ο Αρτούρ Ζανέτι, ο οποίος σήκωσε τον Ελληνα και τον βοήθησε να πιαστεί στους κρίκους για να εκτελέσει το πρόγραμμά του. Οι αξίες του Ολυμπισμού και τους Ευ Αγωνίζεσθαι σε… ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Το πρόγραμμα του Λευτέρη Πετρούνια ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Απαλλαγμένος από το άγχος, έπαιξε με τους κρίκους αλλά έδειξε στο κοινό και την άσκηση που φέρει το όνομά του και αναμένεται να την εντάξει στο νέο του ασκησιολόγιο που θα έχει ως στόχο τη διοργάνωση του Τόκιο. Με την ίδια λογική, στη συνέχεια, εκτέλεσε το πρόγραμμά του και ο Αρτούρ Ζανέτι.

Πηγή video: ERTwebtv

«Με τον Αρτούρ είμαστε φίλοι. Πριν ανεβούμε στο πόντιουμ για να διεκδικήσουμε το χρυσό μετάλλιο, δώσαμε τα χέρια και είπαμε ότι αντίπαλοι θα είμαστε μόνο για λίγα λεπτά. Όταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας ανταλλάξαμε τις μπλούζες μας. Ετσι, είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε. Αυτή είναι η ενόργανη. Αυτές είναι οι αξίες του αθλητισμού», αποκάλυψε στην «Κ» ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα καθώς είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για να κρατήσουν τη σημαία στην Τελετή Λήξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή