Χάλκινο μετάλλιο για τους Μάντη – Καγιαλή

Χάλκινο μετάλλιο για τους Μάντη – Καγιαλή

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο νήμα του τερματισμού κρίθηκε το πέμπτο ελληνικό ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Υστερα από μία συγκλονιστική ιστιοδρομία, οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής τερμάτισαν στην 3η θέση. Μέχρι τα τελευταία μέτρα, το ελληνικό και το πλήρωμα της Αυστραλίας (Γ. Ράιαν και Μ. Μπέλτσερ) διεκδίκησαν τη δεύτερη θέση.

Το ελληνικό σκάφος προηγείτο αλλά, ελάχιστα μέτρα πριν από τον τερματισμό, ο Παύλος Καγιαλής έκανε ένα λάθος στο «καβατζάρισμα» και τους προσπέρασαν οι Αυστραλοί. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Κροάτες, Σ. Φαντέλα και Ιγκ Μάρενιτς.

«Ηταν ένας δύσκολος αγώνας. Είχαμε σχεδιάσει την τακτική για το χρυσό μετάλλιο. Οταν είδαμε, όμως, ότι και οι αντίπαλοί μας πήραν καλή εκκίνηση προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε το ασημένιο. Τελικά ήρθαμε 3οι. Είμαστε χαρούμενοι γιατί εκπληρώσαμε ένα όνειρο τόσων χρόνων. Συνεχίζουμε και το χάλκινο από το Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν μόνο η αρχή», δήλωσαν οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες των 470, Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής. 

Η ελληνική ιστιοπλοΐα είχε να κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπαικούς Αγώνες από το 2008 (Πεκίνο), όπου οι Μπεκατώρου – Παπαδοπούλου – Κραβαριώτη ανέβηκαν στην 3η θέση του βάθρου στα Ινγκλινγκ.   

«Η κορυφαία ολυμπιακή διάκριση και επιτυχία σας, πανάξιος καρπός του συνδυασμού των επίπονων προσωπικών προσπαθειών σας και του υψηλού ήθους σας, ας είναι διαρκής ούριος άνεμος «στα πανιά σας» τόσο για την περαιτέρω αθλητική σας πορεία όσο και κατά την μετέπειτα εν γένει σταδιοδρομία σας. Θερμά συγχαρητήρια», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Παναγιώτη Μάντη και τον Παύλο Καγιαλή.

Συγχαρητήρια απέστειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που ανέφερε πως «Οι δύο κορυφαίοι αθλητές ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατέδειξαν πως, με συνεργασία και επίμονη προσπάθεια, μπορεί κανείς να καταφέρει το καλύτερο και να εμπνεύσει με το παράδειγμά του».

«Άλλο ένα μετάλλιο για την Ελλάδα! Συγχαρητήρια Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, μας κάνατε περήφανους» αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση στο twitter.

Μέσω Twitter συνεχάρη και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τους δύο νικητές, «Συγχαρητήρια στο ελληνικό πλήρωμα για την κατάκτηση του Χάλκινου! Συγχαρητήρια Π. Μάντη και Π. Καγιαλή» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στο twitter 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή