Προβάδισμα ο Ολυμπιακός, 1-0 την Αρούκα

Προβάδισμα ο Ολυμπιακός, 1-0 την Αρούκα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ «έκλεισε» ο Ολυμπιακός με τη νίκη του στην έδρα της πορτογαλικής Αρούκα (1-0) και στο ντεμπούτο του νέου τεχνικού του, Πάουλο Μπέντο.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, γνωρίζοντας ότι βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας του αποκλεισμού τους από το Τσάμπιονς Λιγκ και σε συνδυασμό με το χαμηλότερο, ποιοτικά, επίπεδο του Γιουρόπα Λιγκ, παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι στην αποστολή τους.

Η ανάγνωση της τακτικής των γηπεδούχων που περίμεναν από τον Ολυμπιακό να αναλάμβανε επιθετικές πρωτοβουλίες, απέφερε την πρώτη καλή ευκαιρία της ελληνικής ομάδας, με το σουτ του Σεμπά έξω από τη μεγάλη περιοχή και την αποτελεσματική επέμβαση του Μπρακάλι (15’). Ο Σεμπά δεν έμεινε στην πρώτη προειδοποίηση του και δώδεκα λεπτά αργότερα, από την εξαιρετική πάσα του Καμπιάσο στον ανοικτό χώρο και αποδέκτη τον Πάρντο που έκανε συρτή σέντρα, σκόραρε με πλασέ. Η Αρούκα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν αντέδρασε, μ’ εξαίρεση δύο μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν τον Καπίνο, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός Ελληνας παίκτης στην αρχική 11άδα του Ολυμπιακού.

Το πρώτο εικοσάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου κύλησε στο ίδιο μοτίβο. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε για δεύτερο γκολ, με δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς και σε κόντρα επιθέσεις που οργάνωνε ο κορυφαίος –χθες– Καμπιάσο (έπαιξε επιτελικά και η εμπειρία του  χαρακτήρισε το παιχνίδι του Ολυμπιακού).

Η πορτογαλική ομάδα πίστεψε ότι είχε προϋποθέσεις ισοφάρισης, μετά τον τραυματισμό του Καρλέτο και την αναγκαστική αντικατάστασή του με τον Ντε Ζέζους. Στο 72’, ο Καπίνο αποσόβησε το γκολ στο τετ α τετ με τον Γκονσάλες, ο οποίος εξέθεσε με σόλο τους Μποτία, Φιγκέιρας και Ντα Κόστα. Αυτή η ευκαιρία της Αρούκα  ήταν η  πρώτη  και η τελευταία  στον αγώνα.

Ο Ολυμπιακός «απάντησε» στο 80’ με την πολύ καλή ευκαιρία που δημιούργησε ο Σεμπά, αλλά ο Καμπιάσο σε ρόλο εκτελεστή δεν τα κατάφερε, όπως ο μοναδικός σκόρερ του παιχνιδιού.

ΑΡΟΥΚΑ: Μπρακάλι, Αντερσον, Ζούμπαλ, Μπάστο, Καρλέτο (59’ Ντε Ζεζούς), Κοέλιο, Νουνίνιο, Γκοϊάνο, Αρτούρ (69’ Αντρέ Σάντος), Ματέους, Γκονζάλες.

Μπρακάλι, Ζούμπαλ, Μπάστο, Καρλέτο, Κοέλιο, Νουνίνιο, Γκοϊάνο, Αρτούρ, Ματέους, Γκονζάλες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά (93’ Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (72’ Ανδρούτσος), Πάρντο, Ιντέγε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή