Στους… ομίλους του Γιουρόπα ο ΠΑΟΚ

Στους… ομίλους του Γιουρόπα ο ΠΑΟΚ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να βάλει τις βάσεις για πρόκριση στην Τιφλίδα, αλλά εν τέλει φεύγει από τη Γεωργία με τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ στις αποσκευές του.

Το 0-3 με το οποίο ο «Δικέφαλος» επιβλήθηκε της Ντιναμό στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης δεν μπορεί να ανατραπεί στην Τούμπα, και ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε ουσιαστικά από χθες την ευρωπαϊκή του παρουσία και αυτήν τη χρονιά.

Ο Βλάνταν Ιβιτς προτίμησε να μην αλλάξει σχήμα σε σχέση με τους αγώνες κόντρα στον Αγιαξ και είδε την ομάδα του να αφήνει στην άκρη το θέαμα για την ουσία. Ο Λέο Μάτος στο 21΄ με κεφαλιά από σωστά εκτελεσμένο κόρνερ του Ροντρίγκες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ, που δεν απειλήθηκε ποτέ σοβαρά από τους Γεωργιανούς.

Με το προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ανάγκασε την Ντιναμό να ανέβει και να πιέσει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ακόμα περισσότεροι χώροι για δράση. Οι αλλαγές του Ιβιτς απέδωσαν. Ο Κάνιας πήρε τα πρώτα επίσημα λεπτά συμμετοχής του και ήταν εξαιρετικός στο κέντρο, όπως και ο Μπίσεσβαρ, του οποίου η παρουσία έκανε τον ΠΑΟΚ πιο δημιουργικό.

Στο 71΄ οι Θεσσαλονικείς «κλείδωσαν» τη νίκη, όταν ο Ροντρίγκες και πάλι με εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Τζαβέλλα στη μικρή περιοχή και το τακουνάκι του Ελληνα αμυντικού εκμεταλλεύτηκε ο Κρέσπο, γράφοντας με πλασέ το 0-2.

Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε πίσω. Ο Ιβιτς πέρασε στο παιχνίδι τον Περέιρα και διαπίστωσε μέσα σε ένα δεκάλεπτο ότι μπορεί να υπολογίζει απόλυτα στις ικανότητες του Αργεντινού επιθετικού. Αυτός ήταν που έκανε το 0-3 στο 83΄ με κεφαλιά «ψαράκι», αλλά πέρα από το γκολ ταλαιπώρησε την άμυνα της Ντιναμό σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις ακόμα.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ: Σκριμπέ, Λομπχανίτζε (Τεβζάντζε 59΄), Αμισουλασβίλι, Τσιντάντζε (Αλβάρο 70΄), Τσαντουρισβίλι, Παπουνασβίλι (Ντβαλισβίλι 63΄), Κιτεϊσβίλι, Παρουνασβίλι, Ρενέ Σάντος, Ζιγκαούρ, Τσελίντζε.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Χαρίσης (Κάνιας 46΄), Σάχοφ (Μπίσεσβαρ 68΄), Ροντρίγκες, Κάμπος (Περέιρα 81΄), Αθανασιάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή