Νίκη της εθνικής πόλο επί της Ισπανίας με 9-7

Νίκη της εθνικής πόλο επί της Ισπανίας με 9-7

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών νίκησε την Ισπανία με 9-7 (1-0, 2-1, 4-3, 2-3) και θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση στο ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το σημερινό πρόγραμμα, από ελληνικής πλευράς, περιλαμβάνει τις συμμετοχές του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ (50 χλμ. βάδην), της Βαρβάρας Φίλιου (ρυθμική γυμναστική) και της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη και της Παναγιώτας Τσινοπούλου στα 50 χλμ. βάδην.

Μια… διαφορετική Εθνική αγωνίστηκε στη χθεσινή αναμέτρηση απέναντι στην Ισπανία. Με λύσεις στην άμυνα και στην επίθεση, παρά το νευρικό και άστοχο ξεκίνημα, είχε από την αρχή έως το τέλος τον έλεγχο του παιχνιδιού. Τα γκολ για την ελληνική ομάδα πέτυχαν οι Χ. Αφρουδάκης 2, Μυλωνάκης 1, Φουντούλης 1, Δελακάς 1, Μουρίκης 2, Γούνας 1 και Βλαχόπουλος 1

Στις οκτώ καλύτερες αθλήτριες των 53 κ. της πάλης σταμάτησε η προσπάθεια της Μαρίας Πρεβολαράκη. Η αθλήτρια ξεκίνησε με νίκη επί της Ινδής Κουμαρί Μπαμπίτα αλλά ηττήθηκε από την Μπετσαμπέτ Αργκουέγιο (Βενιζουέλα). Εν συνεχεία η αθλήτρια από τη Βενεζουέλα έχασε από τη «χρυσή» ολυμπιονίκη Γιοσίντα (Ιαπωνία) και η Ελληνίδα έμεινε εκτός της διαδικασίας των ρεπεσάζ. Στον τελικό η Ελληνοαμερικανίδα Ελεν Μαρούλις νίκησε την τρεις φορές ολυμπιονίκη Σαόρι Γιοσίντα με 3-1 και στέφθηκε «χρυσή» ολυμπιονίκης. Στη σφαιροβολία, ο Νίκος Σκαρβέλης δεν κατάφερε να βρεθεί κοντά στις επιδόσεις που έχει πετύχει. Με βολή στα 19,37 μ. έμεινε εκτός τελικού και περιορίστηκε στην 27η θέση. Σήμερα θα ξεκινήσει και η προσπάθεια της Βαρβάρας Φίλιου στη ρυθμική γυμναστική (16.20). Η πρωταθλήτρια διαθέτει καλά προγράμματα και θα επιδιώξει κάτι καλύτερο από την απλή συμμετοχή. Στον στίβο, για τα ελληνικά χρώματα συμμετοχή υπάρχει μόνο στο βάδην. Τα 50 χλμ. ανδρών θα αρχίσουν στις 14.00 με τη συμμετοχή του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ, ενώ στις 20.30 θα αγωνιστούν η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η Παναγιώτα Τσινοπούλου. Τα ξημερώματα του Σαββάτου υπάρχει η συμμετοχή της Κατερίνας Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ. Η αθλήτρια βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή