Αναβολή και επισήμως στο πρωτάθλημα

Αναβολή και επισήμως στο πρωτάθλημα

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην αναβολή «τουλάχιστον έως τις 5 Σεπτεμβρίου» του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, με βάση τον νόμο και τις εισηγήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρονται ως λόγοι αναβολής «η αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, μεταξύ της ΕΠΟ, της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων, καθώς και η διάχυτη πεποίθηση του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».

Στην προαναγγελθείσα απόφαση του κ. Κοντονή αντέδρασε η ΕΠΟ, κατηγορώντας τον για παρέμβαση στον χώρο του ποδοσφαίρου με στόχο τη διάλυσή του. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε περιλαμβάνεται απόσπασμα της από 27 Ιουλίου κοινής επιστολής της FIFA και της UEFA προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, στην οποία υποστηρίζουν ότι «η αναστολή της διεξαγωγής διοργανώσεων θα μπορούσε μόνο να ληφθεί μετά τη δέουσα διαβούλευση με τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ και σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας, ήτοι ως έσχατο μέτρο ή, με άλλα λόγια, μόνον εφόσον πιο επιεική ή λιγότερο αυστηρά μέτρα (όπως ο μερικός αποκλεισμός του γηπέδου ή αγώνες κεκλεισμένων των θυρών) δεν επιτρέπουν την εγγύηση της δημόσιας τάξης».

Ανακοίνωση εξέδωσε εκ νέου και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, υποστηρίζοντας ότι «η αναβολή του πρωταθλήματος είναι μία ακόμα κωμικοτραγική πράξη ενός υφυπουργού που δείχνει να διακατέχεται από παθολογικό μίσος για το ποδόσφαιρο».

Παραιτήθηκε ο Γ. Στράτος

Εξελίξεις υπήρξαν χθες και στη Σούπερ Λίγκα, λόγω της απρόσμενης παραίτησης του προέδρου της Γιώργου Στράτου, έναν μήνα μετά την ομόφωνη εκλογή του στην προεδρία του συνεταιρισμού.

Την παραίτησή του, που οφείλεται στην άρση της εμπιστοσύνης του Ολυμπιακού, προανήγγειλε με δήλωσή του ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος, στην οποία (την Ξάνθη) ο κ. Στράτος είναι αντιπρόεδρος. Ο Ολυμπιακός ήρε την εμπιστοσύνη του λόγω των χειρισμών του Στράτου στο θέμα της αναβολής του πρωταθλήματος και της εφαρμογής του «ισπανικού μοντέλου διαιτησίας» από κοινού με την ΕΠΟ.

Η δήλωση του κ. Πανόπουλου αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Σε μια προσπάθεια να υπάρξει ομοφωνία στην εκλογή του προέδρου της Σούπερ Λίγκας και για να βελτιώσουμε την εικόνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τις προσπάθειες που γίνονταν εκείνη την εποχή και που όσον με αφορά εξακολουθούν να γίνονται, ήρθα σε επικοινωνία με εκπροσώπους της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, με τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού δεν κατέστη δυνατή αυτή η επικοινωνία σε εκείνο το συγκεκριμένο timing, και τους εξέφρασα τη σκέψη μου για τον Γιώργο Στράτο. […] Δεσμεύτηκα ότι αν ένας από αυτούς άρει σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής του Γιώργου Στράτου την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του, τότε ο Γιώργος Στράτος θα παραιτείτο από πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Χθες εκπρόσωπος του Ολυμπιακού σε επικοινωνία μαζί μου ήρε για λογαριασμό της ομάδας του την εμπιστοσύνη του στον Γιώργο Στράτο…». Υστερα από όλα αυτά ο κ. Στράτος οδηγήθηκε σε παραίτηση αλλά, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Πανόπουλου, «θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, έστω και αν λάβει μόνο την ψήφο της Ξάνθης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή