Η Κατερίνα Στεφανίδη σημαιοφόρος της χώρας

Η Κατερίνα Στεφανίδη σημαιοφόρος της χώρας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χρυσό μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη έφερε μεγάλη χαρά αλλά και ένα δίλημμα στην ελληνική αποστολή στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ποιος θα είναι ο σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων; Όπως είναι γνωστό, ο πιο επιτυχημένος αθλητής της διοργάνωσης ή αθλητής – σύμβολο γίνεται ο σημαιοφόρος για την παρέλαση που ολοκληρώνει την μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

Από τη στιγμή που η Αννα Κορακάκη (πιο επιτυχημένη αθλήτρια) και ο Σπύρος Γιαννιώτης (αθλητής – σύμβολο) είχαν επιστρέψει στην Ελλάδα, οι κορυφαίοι Ελληνες αθλητές που βρίσκονταν στη Βραζιλία και υποψήφιοι για την τιμητική θέση ήταν οι χρυσοί ολυμπιονίκες, Λευτέρης Πετρούνιας και Κατερίνα Στεφανίδη. Μεγάλες οι επιτυχίες, μεγάλο και το δίλημμα . «Θα προτείνω να γίνει κλήρωση», μας είχε πει, χθες το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Θανάσης Βασιλειάδης. Και η πρόταση έγινε δεκτή. Η κληρωτίδα επέλεξε την Κατερίνα Στεφανίδη και, έτσι, η ελληνική αποστολή θα έχει γυναίκα σημαιοφόρο εκτός από την Εναρξη και στην Τελετή Λήξης.

Η Τελετή Λήξης (02.30, ώρα Ελλάδος), θα πραγματοποιηθεί στο θρυλικό «Μαρακανά» και οι διοργανωτές έχουν υποσχεθεί άφθονη σάμπα και πολλές εκπλήξεις. Υπεύθυνη του καλλιτεχνικού προγράμματος θα είναι η Ρόσα Μαγκαλιάες. Η 69χρονη, είναι καθηγήτρια, με πολλά βραβεία από διοργανώσεις σάμπα. Εχει κερδίσει πέντε πρωταθλήματα στο καρναβάλι του Ρίο και θεωρείται η πιο πετυχημένη σχεδιάστρια καρναβαλιού της πόλης. Τη μουσική της Τελετής Λήξης έχει αναλάβει ο Νορβηγός DJ Kygo, μαζί με μια σειρά από Βραζιλιάνους καλλιτέχνες.

Σε ότι αφορά το πρωτόκολλο, θα υπάρξουν ομιλίες από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και θα ακολουθήσει η παράδοση της Ολυμπιακής σημαίας στην επόμενη διοργανώτρια πόλη, το Τόκιο. Τη σημαία θα παραλάβει η πρόσφατα εκλεγμένη κυβερνήτης της πόλης, η Γιουρίκο Κοΐκε, παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας, Σίνζο Αμπε, ενώ θα υπάρξει και μία καλλιτεχνική παράσταση, η οποία θα μυήσει τους φίλους του αθλητισμού στην ιαπωνική κουλτούρα.

Το σβήσιμο της Ολυμπιακής Φλόγας θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων και τη… σκυτάλη θα παραλάβει η 32η Ολυμπιάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή