Με καταγγελία απάντησε ο ΠΑΟ

Με καταγγελία απάντησε ο ΠΑΟ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Παναθηναϊκός και απάντησε με τον πλέον επίσημο τρόπο στην ολομέτωπη επίθεση που δέχθηκε ο Μάρκους Μπεργκ από την Μπρόντμπι, μετά την καταγγελία του Φίρι ότι τον αποκάλεσε με ρατσιστικό χαρακτηρισμό στον αγώνα της Λεωφόρου. Η αρχική αντίδραση των «πράσινων» ήταν ήπια και περιορίστηκε στη διάψευση του περιστατικού, με αναφορές στην πολύχρονη και αψεγάδιαστη καριέρα του Σουηδού επιθετικού. Οι Δανοί όμως ανέβασαν πολύ τους τόνους, δυναμιτίζοντας τη ρεβάνς και ο Παναθηναϊκός, απάντησε μέσω δικής του καταγγελίας στην UEFA, ζητώντας μεγαλύτερη προστασία για τον Μπεργκ και την αποστολή.

Στην καταγγελία γίνεται αναφορά στη στάση του αθλητικού διευθυντή και του προπονητή της Μπρόντμπι, στις ύβρεις των παικτών της προς τον Μπεργκ κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και στους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που άκουσε από κάποιους αντιπάλους του ο Βίκτορ Ιμπάρμπο. Τονίζεται, επίσης, η επεισοδιακή συμπεριφορά των Δανών οπαδών στο ματς με τη Χέρτα (επιτέθηκαν στο πούλμαν της αποστολής των Γερμανών και προκάλεσαν επεισόδια στο Βερολίνο), η οποία απέφερε την τιμωρία της ομάδας τους από την UEFA με πρόστιμο 30 χιλ. ευρώ και κλείσιμο της θύρας των οργανωμένων, χωρητικότητας 2.000 θέσεων, στο παιχνίδι της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό. Με αφορμή όλα αυτά τα γεγονότα, η ελληνική ομάδα ζητεί από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία τον ορισμό ενός επιπλέον παρατηρητή και αυξημένα μέτρα προστασίας της αποστολής.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του (πάντα ήπιου) Ζιλμπέρτο Σίλβα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: «Αρνούμαστε όλα όσα ισχυρίζονται οι άνθρωποι της Μπρόντμπι για τον Μάρκους. Μίλησα μαζί του. Είναι αναστατωμένος γιατί έχει βρεθεί σε μια τόσο δυσχερή θέση χωρίς δική του ευθύνη. Εμείς, ως Παναθηναϊκός, δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές προς τον ποδοσφαιριστή μας. Σχόλια όπως αυτό του προπονητή της Μπρόντμπι, ο οποίος μάλιστα περίμενε τον Μάρκους έξω από τα αποδυτήρια και τον πλησίασε για να του μιλήσει με ανάρμοστη συμπεριφορά χρησιμοποιώντας πολύ άσχημο τρόπο, είναι απολύτως μη αποδεκτά για τον Παναθηναϊκό.

Σχόλια όπως αυτό του αθλητικού διευθυντή της Μπρόντμπι δεν αρμόζουν σε επαγγελματική συμπεριφορά. Πρέπει να παραδεχθώ ότι αυτό είναι ένα πολύ περίεργο σχόλιο εκ μέρους του. Πρωτίστως ποτέ δεν λες τέτοια πράγματα όταν έχεις μια τόσο υπεύθυνη θέση σε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο. Επιπλέον, θα έπρεπε να είχε ρωτήσει τους ποδοσφαιριστές του τι έλεγαν στον Ιμπάρμπο κατά τη διάρκεια του αγώνα, διότι δεν είδα πουθενά να σχολιάζει κάτι επ’ αυτού. Δεν κατανοώ τη συμπεριφορά του. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κακή ατμόσφαιρα ενόψει του αγώνα της επόμενης Πέμπτης».

• Δεν είναι ανησυχητικός ο τραυματισμός του Ιβανόφ από κτύπημα στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης. Η αποχώρησή του ήταν προληπτική και δεν τίθεται θέμα απουσίας του. Οι Τελάντερ, Μουμάλ συνέχισαν το πρόγραμμά τους και δεν υπολογίζονται. Η αποστολή θα αναχωρήσει για την Κοπεγχάγη αύριο στις 10.00, με πτήση τσάρτερ. Διαιτητής ορίστηκε από την ΟΥΕΦΑ ο 39χρονος Αυστριακός, Ολιβερ Ντράχτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή