Λύτρωση με Τσόρι στην παράταση

Λύτρωση με Τσόρι στην παράταση

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αριστερό σουτ του Τσόρι Ντομίνγκες στην πρώτη επαφή του με την μπάλα στην έναρξη της παράτασης «λύτρωσε» τον Ολυμπιακό και το γκολ του Ιντέγε στο 113΄ που διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο Νέο Φάληρο, αποσόβησε και δεύτερο ευρωπαϊκό σοκ για τους «ερυθρόλευκους» που θα συμμετάσχουν στη σημερινή κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

To προβάδισμα πρόκρισης από το γκολ του Σεμπά, πριν από μια εβδομάδα, στην Πορτογαλία καθησύχασε τους παίκτες του Ολυμπιακού στα πρώτα 35 λεπτά του δεύτερου αγώνα και προκάλεσε δικαιολογημένα… χασμουρητά, αλλά και νεύρα στην εξέδρα για την τακτική των γηπεδούχων που άφησαν τους αντιπάλους τους να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Η πορτογαλική ομάδα που ήταν αναγκασμένη να σκοράρει, κέρδισε όλα τα μέτρα του γηπέδου που της… παραχώρησαν οι «ερυθρόλευκοι», με αποτέλεσμα να δημιουργήσει δύο αξιόλογες ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν στο 23΄, από τη δυνατή και ψηλή σέντρα του Γκονσάλες και τον Ντε Ζεσούς που ήταν… αμαρκάριστος, να μην μπορεί να κάνει κεφαλιά. Η δεύτερη ήταν πιο αξιόλογη, εννέα λεπτά αργότερα, με την εκτέλεση φάουλ και το δεξί σουτ του Γκονσάλες που κατέληξε άουτ.

Ο Ολυμπιακός είχε συντριπτικά ανούσια κατοχή της μπάλας, αλλά και οι τρεις γραμμές του ήταν απόμακρες και δεν «πάτησε» με αξιώσεις στην περιοχή της Αρόουκα, ενώ αμυντικά η αξιοπιστία της συνεργασίας του κεντρικού δίδυμου δεχόταν αμφισβητήσεις.

Στο 36΄, ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ με τον Ιντέγε, ο οποίος έκανε την προβολή, ύστερα από κόρνερ και κεφαλιά-πάσα του Ντα Κόστα, αλλά ο Μπραγκάλι απέκρουσε στο τετ-α-τετ. Με δύο σουτ του Ιντέγε και του Ντε λα Μπέγια και την μπάλα να περνά ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι της Αρόουκα, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο νεαρός Ρέτσος ήταν αλάνθαστος στα ανασταλτικά καθήκοντά του.

Στο 57΄, η Αρόουκα είχε ευκαιρία με την κεφαλιά του Γκονσάλες και πάλι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά στο 65΄ χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Καπίνο σε κοντινή κεφαλιά του Γκονσάλες, ο οποίος ξέφυγε από την επιτήρηση του Ρέτσου.

Στο 80΄, η τέταρτη «επίσκεψη» της Αρόουκα στην περιοχή του Καπίνο ήταν και η αποτελεσματικότερη, με το εύστοχο σουτ του Γκέγκε. Οι κάκιστοι Πειραιώτες τιμωρήθηκαν γιατί έπαιξαν με τη «φωτιά» στη διαφορά του ενός γκολ. Στην παράταση η Αρόουκα δεν απείλησε ιδιαίτερα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο (91΄ Ντομίνγκες), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (72΄ Μαρτίνς), Πάρντο (97΄ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε.

ΑΡΟΟΥΚΑ: Μπρακάλι, Μπάστο, Βελάσκες, Αρτούρ (90+3΄ Βαλέντε), Ντε Ζεσούς, Γκέγκε, Αντρέ Σάντος, Ζούμπαλ, Ραφαέλ Κριβαγιάρο, Ζεκίνια (77΄ Ματέους), Γκονζάλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή