Τελετή υποδοχής και πολλά «φάουλ»

Τελετή υποδοχής και πολλά «φάουλ»

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την άφιξη των τελευταίων μελών της ελληνικής αποστολής του Ρίο ντε Τζανέιρο και την τελετή υποδοχής των πρωταγωνιστών, στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, έπεσε η «αυλαία» της συμμετοχής των αθλητών μας στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μια «αυλαία» που θα περιμέναμε να… πέσει πανηγυρικά. Παρ’ όλα αυτά, η χθεσινή ημέρα επεφύλασσε και… δεύτερο γύρο.

Μπορεί στο αεροδρόμιο να μην είχε στρωθεί κόκκινο χαλί, αλλά από νωρίς χθες το πρωί υπήρχαν δεκάδες φίλοι του αθλητισμού που περίμεναν τα τελευταία μέλη της ελληνικής ομάδας. Το θέμα, όμως, της συζήτησης ήταν η απουσία της Αννας Κορακάκη στην εκδήλωση που θα ακολουθούσε. Η ολυμπιονίκης της σκοποβολής δεν ενημερώθηκε έγκαιρα από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρεθεί στην τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο.

H άφιξη του Λευτέρη Πετρούνια διέκοψε τις συζητήσεις και ο χρυσός ολυμπιονίκης «πνίγηκε» στις αγκαλιές συγγενών και φίλων. «Πάνω από τα χρυσά μετάλλια μετράει το ήθος. Εχω δει πολλές φορές τον αγώνα μου και την απονομή. Είμαι ευτυχισμένος», ήταν τα πρώτα λόγια του και αποκάλυψε ότι στην προσγείωση, κάτω από άλλες συνθήκες, θα είχε κάνει βήματα, αλλά αυτήν τη φορά «έγινε κάτι μαγικό και δεν κουνούσα με τίποτα».

Χαρούμενη αλλά και προβληματισμένη ήταν η μητέρα του Λευτέρη Πετρούνια, Σοφία: «Είμαι υπερήφανη για τον γιο μου και για όλους τους Ελληνες που αγωνίστηκαν. Πρέπει να τους στηρίζετε και να προβάλλετε τις προσπάθειές τους. Ο Βλάσης Μάρας έφυγε από την πίσω πόρτα. Δεν του μίλησε κανένας. Ολοι αγωνίστηκαν και προσπάθησαν για το καλύτερο», υπογράμμισε.

Η επόμενη… σκηνή «στήθηκε» με κάθε επισημότητα στο Προεδρικό Μέγαρο. Τα τελευταία μέλη της αποστολής (αθλητές και αθλήτριες από το πόλο, τη γυμναστική, τον στίβο κ.ά.) μεταφέρθηκαν με πούλμαν και, στην κεντρική αίθουσα, τους περίμεναν οι Κατερίνα Στεφανίδη, Σπύρος Γιαννιώτης, Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, αλλά, εκτός από την Αννα Κορακάκη, δεν είχαν ενημερωθεί και αθλητές που πλασαρίστηκαν στην οκτάδα.

«Είμαστε υπερήφανοι για εσάς γιατί με το ήθος σας και τις επιδόσεις σας αποδείξατε ότι εσείς, οι αθλητές της Ελλάδας, εκφράζετε όσο κανένας άλλος το Ολυμπιακό Πνεύμα που κατάγεται ευθέως από το Αρχαιοελληνικό Πνεύμα. Συνδυάσατε υπέροχα το “ευ αγωνίζεσθαι” και το “αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων”. Είσθε η ζωντανή έκφραση της Αριστείας γι’ αυτό που πετύχατε», ήταν τα πρώτα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα συναντήσει και τους υπόλοιπους εκπροσώπους της χώρας που αγωνίστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο αρχηγός της αποστολής Ισίδωρος Κούβελος δώρισε στον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα μία ελληνική σημαία με τις υπογραφές των αθλητών μας. «Η σημαία θα μείνει στην Προεδρία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος, όταν ολοκληρώθηκε το τελετουργικό, αποδείχθηκε φίλος του αθλητισμού. Γνώριζε τις βασικές αντιπάλους της Κατερίνα Στεφανίδη, την προσπάθεια του Γιαννιώτη, ενώ αποκάλυψε ότι το συγχαρητήριο τηλεγράφημα για τον Λευτέρη Πετρούνια το είχε γράψει πριν από τη διεξαγωγή του τελικού γιατί ήταν σίγουρος για τη νίκη του.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και παράγοντες ομοσπονδιών.

Αργά χθες το απόγευμα, η Αννα Κορακάκη με δήλωσή της στην προσωπική της σελίδα έβαλε τέλος στις προσπάθειες διαστρέβλωσης της απουσίας της: «Οι προσπάθειες των υπαιτίων να παραποιήσουν αυτή την αλήθεια προκειμένου να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο “λάθος” τους είναι θλιβερές και αναξιοπρεπείς. Ουδέποτε προσκλήθηκα, από κανέναν, να παραβρεθώ εκεί και το ότι βρίσκομαι σε διακοπές στο εξωτερικό δεν είναι ο λόγος που δεν πήγα, όπως τόσοι και τόσοι αναφέρουν. Είναι μόνο μία πολύ καλή δικαιολογία για εκείνους που επέλεξαν να μη βρίσκομαι σήμερα εκεί –γιατί απλά δεν πιστεύω ότι με ξέχασαν– το επέλεξαν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, και τονίζει ότι, παρά τα εμπόδια, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα ελληνικά χρώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή