Βατοί αλλά με «αγκάθια» οι όμιλοι στο Γιουρόπα

Βατοί αλλά με «αγκάθια» οι όμιλοι στο Γιουρόπα

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίπαλοι που δεν τρομάζουν -όμως θα επιφυλάξουν δυσάρεστες εκπλήξεις σε όποιον τις υποτιμήσει- βγήκαν χθες από την κληρωτίδα της UEFA για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ολυμπιακός στο Β΄ όμιλο θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ από την Κύπρο, τους Γιανγκ Μπόις από την Ελβετία και την Αστάνα από το Καζαχστάν. Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον 10ο όμιλο μαζί με την ιταλική Φιορεντίνα, την τσεχική Σλόβαν Λίμπερετς και την Καραμπάγκ από το Αζερμπαϊτζάν. Ο Παναθηναϊκός στον 7ο όμιλο θα αντιμετωπίσει τον Αγιαξ από την Ολλανδία, τη βελγική Σταντάρ Λιέγης και την ισπανική Θέλτα.

Ο ΑΠΟΕΛ αποτελεί διαχρονικά μία από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος της Κύπρου. Η σημαντικότερη διάκρισή του είναι η μεγάλη πορεία του μέχρι και τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2011-12. Φέτος, αποκλείστηκε από τα πλέι οφ της διοργάνωσης από την Κοπεγχάγη. Πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα για τέταρτη χρονιά. Οι Γιανγκ Μπόις στις τελευταίες δύο περιόδους στο ελβετικό πρωτάθλημα έχουν τερματίσει στη δεύτερη θέση. Στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκαν από την Γκλάντμπαχ με δύο βαριές ήττες (3-1 και 6-1). Στο φετινό πρωτάθλημα έχει τρεις νίκες και δύο ήττες. Η πρωταθλήτρια του Καζαχστάν, Αστάνα, έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και δύο σούπερ καπ, ενώ πέρυσι συμμετείχε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τερματίζοντας 4η, όμως στην έδρα της δεν ηττήθηκε από καμία εκ των αντιπάλων της. Στο φετινό πρωτάθλημα (24η αγωνιστική) η Αστάνα βαδίζει προς την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου. Τερμάτισε στην κορυφή με 59 βαθμούς και θα παίξει πλέι οφ τίτλου με τις πρώτες έξι ομάδες.

Στον όμιλο του Παναθηναϊκού, ο Αγιαξ, δευτεραθλητής Ολλανδίας, απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (1-1, 1-2) και στα πλέι οφ διασύρθηκε από τη Ροστόφ (1-1, 4-1). Η Σταντάρ Λιέγης κατετάγη έβδομη στο πρωτάθλημα Βελγίου, αλλά κατέκτησε το Κύπελλο. Ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν τη Σταντάρ. Το 2010 στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ (αποκλείστηκε με δύο ήττες 1-3 και 1-0) και στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ πέρυσι (0-0 στο Βέλγιο, ήττα 2-1 στη Λεωφόρο). Η δύσκολη του ομίλου ακούει στο όνομα Θέλτα. Κατετάγη έκτη την περασμένη περίοδο στην Ισπανία. Φέτος μετράει μία ήττα και απόψε αντιμετωπίζει τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου.

Η Φιορεντίνα είναι αναμφισβήτητα το μεγάλο όνομα στον όμιλο του ΠΑΟΚ, έχοντας στο τιμόνι της τον πρώην άσο του Παναθηναϊκοόυ, Πάουλο Σόουζα. Οι «βιόλα» κατετάγησαν την περυσινή χρονιά στην 5η θέση της Serie A, μπαίνοντας απευθείας στα γκρουπ της διοργάνωσης. Τη σεζόν 2014-15 είχαν αντιμετωπίσει ξανά τον ΠΑΟΚ (νίκησαν 1-0 στην Τούμπα, ενώ η ρεβάνς έληξε 1-1 στο «Αρτέμιο Φράνκι»). Η Σλόβαν Λίμπερετς πέρσι τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Στα προκριματικά ξεπέρασε το εμπόδιο της Αντμίρα, ενώ στη φάση των πλέι οφ απέκλεισαν εύκολα την ΑΕΚ Λάρνακας. Στο πρωτάθλημα Τσεχίας, έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές έχει μαζέψει μόλις δύο βαθμούς (2 ισοπαλίες και 2 ήττες). Η επί τρία χρόνια, πρωταθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν, Καραμπάγκ, στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε από τη Βικτόρια Πλζεν. Στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε τη Γκέτεμποργκ. Στο πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν, φέτος, βρίσκεται στην κορυφή έχοντας δύο νίκες και μία ήττα.

Οι υπόλοιποι όμιλοι: 1ος όμιλος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φενέρμπαχτσε, Φέγενορντ, Ζόρια.3ος όμιλος: Αντερλεχτ, Σεντ Ετιέν, Μάιντς, Καμπάλα.4ος όμιλος: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Αλκμααρ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντάνταλκ.5ος όμιλος: Βικτόρια Πλζεν, Ρόμα, Αούστρια Βιέννης, Αστρα.6ος όμιλος: Αθλ. Μπιλμπάο, Γκενκ, Ραπίντ Βιέννης, Σασουόλο.8ος όμιλος: Σαχτάρ Ντόνετσκ, Μπράγκα, Γάνδη, Κόνιασπορ.9ος όμιλος: Σάλκε, Σάλτσμπουργκ, Κράσνονταρ, Νις.11ος όμιλος: Ιντερ, Σπάρτα Πράγας, Σαουθάμπτον, Χαποέλ Μπερ Σεβά.12ος όμιλος: Βιγιαρεάλ, Στεάουα Βουκουρεστίου, Ζυρίχη, Οσμανλισπόρ.

• Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο 32χρονος Κονγκολέζος στόπερ Κρίστοφερ Σαμπά για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Αν περάσει τα ιατρικά τεστ, αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο.

• Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αναμένεται στην Αθήνα για την ΑΕΚ, καθώς έχει συμφωνήσει με την Ενωση για διετές συμβόλαιο.

• Ο 28χρονος Νορβηγός εξτρέμ Ταρίκ Ελιουνούσι πέρασε ιατρικά και αναμένεται να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή