ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Aνάκληση της αλλαγής των τακτικών δικαστών ζήτησε η FIFA από την ΕΠΟ

Aνάκληση της αλλαγής των τακτικών δικαστών ζήτησε η FIFA από την ΕΠΟ

Την άμεση ανάκληση της απόφασης της ΕΠΟ για αλλαγή στους τακτικούς δικαστές ζήτησε η FIFA, όπως δήλωσε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Εφόσον αυτό συμβεί, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, δεσμεύτηκε να επιτρέψει την έναρξη του πρωταθλήματος στις 10-11 Σεπτεμβρίου

«Εχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ ότι στην αυριανή συνεδρίαση το θέμα των δικαστών θα εξεταστεί και η απόφαση που έχει ληφθεί τελευταία θα ανατραπεί. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο υφυπουργός έχει δεσμευτεί να ακυρώσει την απόφαση για μη έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Εχω την υπόσχεση πως στις 10 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ απαιτείται αύριο να πάρει απόφαση για τους δικαστές κι εφόσον γίνει αυτό πριν το πέρας της εβδομάδας ο υφυπουργός θα εκδώσει το ακυρωτικό της αναστολής του πρωταθλήματος», δήλωσε εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Κοντονή, ο κ. Κουτσοκούμνης.

Οσο για το αν θα εκπέσουν του αξιώματός τους τα στελέχη της ΕΠΟ που διώκονται για κακούργημα για την υπόθεση της κάρτας υγείας μετά την έκδοση του σχετικού βουλεύματος, ο εκπρόσωπος της FIFA είπε:

«Δεν το έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα, είναι ζήτημα της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν είμαστε ειδικοί για τους νόμους του ελληνικού κράτους. Πάντως οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού. Υπάρχουν διατάξεις στους νόμους για το τι γίνεται μετά στις περιπτώσεις που κάποιος κατηγορείται και υπάρχει και το καταστατικό που προβλέπει τι γίνεται αν κάποιος εκπέσει του αξιώματος».