Κωπηλασία, η ανερχόμενη δύναμη για την Ελλάδα

Κωπηλασία, η ανερχόμενη δύναμη για την Ελλάδα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθλημα με παρελθόν, παρόν και μέλλον θεωρείται η ελληνική κωπηλασία. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας που αγωνίστηκαν στα παγκόσμια πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών του Ρότερνταμ κατέκτησαν τέσσερα μετάλλια. Λόγω χαμηλού μέσου όρου ηλικίας έστειλαν ελπιδοφόρα μηνύματα για, τουλάχιστον, δύο ολυμπιακές διοργανώσεις.

Οι έφηβοι Γιάννης Καλανδαρίδης – Νίνος Νικολαΐδης πρώτευσαν στη δίκωπο άνευ και πέτυχαν και παγκόσμιο ρεκόρ. Ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους σε 6.32.51, καταρρίπτοντας το παλιό (6.34.23) που είχε πετύχει η ομάδα της Ρουμανίας πριν από 10 χρόνια. Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση των Αναστασία Νόντζου και Αννέτα Κυρίδου. Οι νεάνιδες, χάρη σε ένα δυνατό σπριντ στα τελευταία 500 μ., τερμάτισαν στη δεύτερη θέση. Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν και οι Στέφανος Ντούσκος – Γιάννης Πέτρου στη δίκωπο ελαφρών βαρών νέων ανδρών, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Λ. Κόνσολας – Π. Μαγδανής – Γ. Κόνσολας – Σ. Γιάνναρος, στο τετραπλό σκιφ. Η ελληνική κωπηλασία είχε, επίσης, μία τέταρτη θέση (δίκωπο άνευ νεανίδων, Γεωργούδη – Χ. Μπούρμου) και δύο πέμπτες (τετράκωπο άνευ εφήβων και τετραπλό σκιφ νεανίδων).

Οι διακρίσεις και τα καλά πλασαρίσματα των κωπηλατών μας αποτελούν συνέχεια των ικανοποιητικών εμφανίσεων των τριών πληρωμάτων που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Εκεί όλοι οι εκπρόσωποι της χώρας μας μπήκαν σε οκτάδες. Μάλιστα, οι Ντούσκος, Μαγδανής, Πέτρου και Γιάνναρος συμμετείχαν και στη διοργάνωση της Βραζιλίας. Από τη «χώρα του καφέ» έφυγαν με την 6η θέση και, παρά την κούραση, πήγαν στην Ολλανδία όπου και εκεί διακρίθηκαν σε διαφορετικές λέμβους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή