Η σέλφι της ολυμπιακής ομάδας στη Βουλή

Η σέλφι της ολυμπιακής ομάδας στη Βουλή

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λάμψη από τις επιτυχίες τους στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη συνολική ελληνική εκπροσώπηση στο Ρίο, προσέδωσαν στη Βουλή τα μέλη της αποστολής που βρέθηκαν στο κοινοβούλιο και μίλησαν στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην ειδική εκδήλωση προς απόδοση τιμών.

Οι περισσότεροι Ολυμπιονίκες (απουσίασαν οι Λευτέρης Πετρούνιας και Κατερίνα Στεφανίδη) στους σύντομους χαιρετισμούς τους, επισήμαναν την αναγκαιότητα μεγαλύτερης βοήθειας που χρειάζονται στη διάρκεια της ολυμπιακής προετοιμασίας από την πολιτεία, καθώς και τη συνεχή ανανέωση προσέλκυσης νέων παιδιών στον αθλητισμό.

Η χρυσή πρωταθλήτρια της σκοποβολής, Αννα Κορακάκη, χειροκροτήθηκε θερμά από τα άλλα μέλη της Ολυμπιακής αποστολής, αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή και τους τρεις αρχηγούς της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, κ. Μητσοτάκη, Γεννηματά και Θεοδωράκη.

«Δεν μιλώ μόνο για το δικό μου άθλημα. Οι επενδύσεις σε αθλητικές υποδομές και στον αθλητισμό, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, είναι επένδυση για το μέλλον της χώρας. Είναι απόλυτα κατανοητή η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας και απευθύνω έκκληση στην ιδιωτική πρωτοβουλία για να φέρουμε περισσότερα παιδιά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Δεν θα ήθελα να ερμηνεύσετε το μήνυμά μου ως μομφή ή ως παράπονο» είπε η Δραμινή Ολυμπιονίκης και το μήνυμά της, χαιρέτισε και ο ασημένιος Ολυμπιονίκης της μαραθώνιας κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης: «Η Αννα Κορακάκη τα είπε όλα. Η πολιτεία πρέπει να στηρίξει τον μαζικό αθλητισμό, ιδίως στην επαρχία. Τα στάδια πρέπει να μένουν όλα ανοικτά».

Εκκληση για συνεργασία της πολιτείας και των ιδιωτών που έχουν οικονομική δυνατότητα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (2020), απηύθυναν και οι χάλκινοι ολυμπιονίκες ιστιοπλοΐας, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

«Εχουμε επίγνωση των εξαιρετικών δυσχερειών μέσα στις οποίες προετοιμαστήκατε. Συγχαρητήρια, είστε άξιοι πρεσβευτές της χώρας» είπε στον εισαγωγικό χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλιολάκου που δεν χειροκρότησε τον αθλητή των 110 μέτρων μετ’ εμποδίων, Κώστα Δουβαλίδη, όταν ο τελευταίος έλαβε τον λόγο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή