Πρεμιέρα Παραολυμπιακών με «ηχηρή» απουσία Μπαχ

Πρεμιέρα Παραολυμπιακών με «ηχηρή» απουσία Μπαχ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την τελετή έναρξης στο Ρίο ανοίγει απόψε τα μεσάνυχτα η αυλαία των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων στο «Μαρακανά» και τον χρυσό νικητή του Λονδίνου στην μπότσια, Γρηγόρη Πολυχρονίδη να είναι o σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής.

«Οσο πλησιάζει η ώρα, η καρδιά μου χτυπάει και πιο δυνατά. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να κρατάς τη σημαία της χώρας σου, σ’ ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός όπως είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο. Νιώθω τυχερός που μπορώ να ζήσω μια τέτοια στιγμή στην αθλητική μου καριέρα,» λέει ο 35χρονος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ενόψει της διοργάνωσης που θα ολοκληρωθεί στις 18 του μηνός: «Αισιοδοξώ ότι οι αθλητές και οι αθλήτριές μας θα υπερβάλλουν τους εαυτούς τους και θα κάνουν την παρουσία μας το ίδιο επιτυχημένη με εκείνη της Αθήνας, του Πεκίνου και του Λονδίνου. Αισιοδοξώ ότι για μια ακόμη φορά, η ελληνική ομάδα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνει υπερήφανη όλη τη χώρα». Η ελληνική συμμετοχή αποτελείται από 60 αθλητές.

Στους αγώνες θα συμμετάσχει και διμελής ομάδα προσφύγων υπό την ολυμπιακή σημαία και θα εισέλθει πρώτη στο «Μαρακανά». Ο ένας αθλητής είναι ο Σύρος κολυμβητής Ιμπραχίμ Αλ Χουσεΐν, που μένει και προπονείται στην Αθήνα και τον περασμένο Απρίλιο συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του ως λαμπαδηδρόμος της Ολυμπιακής Φλόγας στον Ελαιώνα.

Συνολικά θα συμμετάσχουν πάνω από 4.500 αθλητές από 162 χώρες, αλλά το κύριο πρόβλημα των διοργανωτών αφορά την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους Βραζιλιάνους, με αποτέλεσμα οι εξέδρες να είναι άδειες στα περισσότερα αγωνίσματα. Οι διοργανωτές έσπευσαν να μοιράσουν δωρεάν εισιτήρια σε μαθητές, ενώ απών από την τελετή απόψε θα είναι ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, για πρώτη φορά από το 1984.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή