Η μάχη των προπονητών στο Τσάμπιονς Λιγκ

Η μάχη των προπονητών στο Τσάμπιονς Λιγκ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κι αν για πρώτη φορά μετά δύο δεκαετίες το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα κουνηθεί σε ελληνικό γήπεδο φέτος; Η διοργάνωση των αστέρων επιστρέφει με τεράστιο ενδιαφέρον για τους λάτρεις του ποιοτικού ποδοσφαίρου με σπουδαίους αγώνες από την πρώτη κιόλας αγωνιστική της φάσης των ομίλων, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη και την Τετάρτη.

Με εννέα πρώην νικητές του τροπαίου, περιλαμβανομένης της κατόχου και πολυνίκου Ρεάλ Μαδρίτης, το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ξεχωρίζει όχι μόνο για την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των 32 διεκδικητών του, αλλά και για… το ανακάτεμα της τράπουλας που προέκυψε από τις μετακινήσεις κυρίως των προπονητών και λιγότερο των ποδοσφαιριστών.

Ετσι, επιστρέφει στον θεσμό ο Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Μπάγερν, αλλά θα απουσιάζει ο πολύς Ζοζέ Μουρίνιο, αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παίζει φέτος… τις Πέμπτες στην Ευρώπη. Ο θριαμβευτής του Γιουρόπα Λιγκ με τη Σεβίλλη Ουνάι Εμερι κάθεται πλέον στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν και ο Πεπ Γουαρδιόλα καθοδηγεί τη Μάντσεστερ Σίτι. Οσο για τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, οι πρώην άσοι τους Ζινεντίν Ζιντάν και Λουίς Ενρίκε, αντιστοίχως, παραμένουν στο τιμόνι τους, όπως και ο μεγάλος Ντιέγο Σιμεόνε στην τεχνική ηγεσία της Ατλέτικο. Ολα φέτος είναι πιθανά και δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί.

Η διοργάνωση υπόσχεται εκπλήξεις με το καλημέρα – άλλωστε, κατά κανόνα οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις εκκινούν με εκπλήξεις ύστερα από μια μεγάλη διοργάνωση εθνικών ομάδων όπως το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Πολλοί όμιλοι κρύβουν παγίδες για τα φαβορί, όπως για παράδειγμα ο Γ΄ όμιλος με τις Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Σέλτικ και Γκλάντμπαχ. Θα μπορέσουν Μπάρτσα και Σίτι να αποφύγουν τα προβλήματα που θα τους παρουσιάσουν Σέλτικ και Γκλάντμπαχ αντιστοίχως το βράδυ της Τρίτης;

«Πονηρός» είναι και ο Δ΄ όμιλος, όπου η περυσινή φιναλίστ Ατλέτικο ταξιδεύει την Τρίτη στην έδρα της Αϊντχόφεν, ενώ η Μπάγερν φιλοξενεί την πρωτοεμφανιζόμενη αλλά σαφώς πιο έτοιμη Ροστόφ, που απέκλεισε στα πλέι οφ τον Αγιαξ.

Ωστόσο, το σημαντικότερο ματς της πρεμιέρας, επίσης την Τρίτη, διεξάγεται στο Παρίσι. Η Παρί Σ.Ζ., που εισήλθε με προβλήματα στη μετά Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς εποχή, υποδέχεται την εξίσου ασταθή ώς τώρα Αρσεναλ, ενώ στη γειτονική Ελβετία η Βασιλεία υποδέχεται τη βουλγαρική Λουντογκόρετς. Παίζουν ακόμη την Τρίτη η Μπενφίκα των Μήτρογλου και Σάμαρη με την Μπεσίκτας, και η Ντινάμο Κιέβου με τη Νάπολι.

Την Τετάρτη ξεχωρίζει η μάχη της ιδιαιτέρως φιλόδοξης φέτος Γιουβέντους με την κατά συρροή νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ Σεβίλλη, ενώ η Λιόν θα παίζει με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Στον Ζ΄ όμιλο η Λέστερ θα κάνει το ντεμπούτο της στον θεσμό στην έδρα της Μπριζ, όταν η Πόρτο θα υποδέχεται την Κοπεγχάγη.

Ο Ε΄ όμιλος παρουσιάζεται εντελώς ανοιχτός: Εκεί η Τότεναμ φιλοξενεί τη Μονακό και η Λεβερκούζεν την ΤΣΣΚΑ, ενώ στο ΣΤ΄ γκρουπ η Ρεάλ (εντός με Σπόρτινγκ) και η Ντόρτμουντ (εκτός με Λέγκια) είναι τα φαβορί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή