Σαν σήμερα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1960

Ο Αιθίοπας Αμπέμπε Μπεκίλα τρέχοντας ξυπόλυτος κατακτά το χρυσό, με χρόνο 2:15.16.2 στον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς της Ρώμης και γίνεται ο πρώτος Αφρικανός που κερδίζει αγώνα Μαραθωνίου.

1961

Ο 33χρονος πιλότος της Φόρμουλα 1 Βόλφγκανγκ φον Τριπς σκοτώνεται στο γκραν πρι της Μόντσα στην Ιταλία, όταν στην πρώτη στροφή του πρώτου γύρου η Φεράρι του Γερμανού εμβολίζεται από το μονοθέσιο του Τζιμ Κλαρκ.

1972

Ο Πέτρος Γαλακτόπουλος κερδίζει το ασημένιο μετάλλιο στα 74 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, όταν χάνει από τον Τσέχο Βίτεσλαβ Μάχα με 5-2.

1982

Η Αννα Βερούλη κατακτά το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, με βολή 70,02 μ., στο ΟΑΚΑ.

1989

Ο Μπόρις Μπέκερ κατακτά το πρώτο του US Open στο τένις όταν κερδίζει το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ιβαν Λεντλ, με 7-6, 1-6, 6-3, 7-6.

2010

Ο 24χρονος «χρυσός» ολυμπιονίκης της Αθήνας,Ηλίας Ηλιάδης, γίνεται ο πρώτος Ελληνας τζουντόκα που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, όταν κερδίζει στα -90 κ., τον Ιάπωνα Νταΐκι Νισιγιάμα στο παγκόσμιο του Τόκιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή