ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χωρίς… αντιπάλους

panionios

Αν κάποιος, μη γνώστης της ελληνικής αθλητικής αρθρογραφίας, έβλεπε τα χθεσινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και ιστοσελίδων, θα αναρωτιόταν πού γίνεται… πόλεμος. Ηταν τόσο πολλές οι «κανονιές» και οι «ομοβροντίες», που θα τρόμαζε.

Και όλες αυτές οι υπερβολές, για τις νίκες των τεσσάρων ομάδων που θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Φυσικά η σπουδαία νίκη του Πανιωνίου, αλλά και των Ιωαννίνων, δεν είχε τα χαρακτηριστικά… πολεμικής ανταπόκρισης.

Σίγουρα οι πιο ψύχραιμοι, αλλά και οι φανατικοί οπαδοί των «τεσσάρων», κάνοντας μια δεύτερη σκέψη την επόμενη μέρα, θα κατανοούσαν επί ποιων αντιπάλων πέτυχαν αυτές τις νίκες. Για να τις πάρουμε με τη σειρά, Λεβαδειακός, Ξάνθη, Παναιτωλικός και Βέροια παρουσιάστηκαν σαν σάκοι του μποξ.

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δεν αισθάνθηκαν κάποια αντίσταση. Επομένως, τα όποια συμπεράσματα θα πρέπει να εξαχθούν με δεδομένη τη δυναμική των αντιπάλων και όχι τη δική τους απόδοση.

Αλλά κι αν ακόμη κάποιος θα ήθελε να βγάλει κάτι από την πρεμιέρα, θα μπορούσε να σταθεί στην κατά ενενήντα λεπτά σταθερή απόδοση του Παναθηναϊκού, κάτι που του έλειπε πέρυσι. Στην παραγωγικότητα της ΑΕΚ, όπως και του Ολυμπιακού, και στην ταχύτητα με την οποία ο ΠΑΟΚ βγαίνει στην επίθεση, αλλά του λείπει ακόμα η φυσική κατάσταση, ώστε να έχει τον ίδιο ρυθμό σε όλο το παιχνίδι.