Εννιά τα μετάλλια για την Ελλάδα

Εννιά τα μετάλλια για την Ελλάδα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε μέρα και μετάλλιο πλέον για την ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς του Ρίο, αφού η ελληνική σημαία έχει υψωθεί συνολικά εννιά φορές σε ιστό κατά τη διάρκεια απονομής κι ενώ βρισκόμαστε μόλις στα μισά των Αγώνων.

Χθες, ο εκπληκτικός Σάκης Κωνσταντινίδης, που έχει ήδη πάρει χρυσό με τριπλό παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαιροβολία F32, κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στην κορίνα της ίδιας κατηγορίας, χάνοντας το χρυσό για μόλις 22 εκατοστά με την καλύτερη βολή του στα 33,69 εκατοστά. Στον ίδιο τελικό κατέλαβαν την πέμπτη θέση ο Νίκος Γονιός και την έκτη ο Δημήτρης Ζησίδης, που έχει ήδη πάρει χάλκινο στη σφαιροβολία.

Το όγδοο χρονικά μετάλλιο ήρθε το βράδυ της Δευτέρας, με τον Πάνο Τριανταφύλλου να παίρνει κι αυτός ασημένιο μετάλλιο, συμμετέχοντας στον τελικό της σπάθης στην ξιφασκία Β΄ κατηγορίας. Στον τελικό ηττήθηκε από τον Ουκρανό Αντον Ντάτσκο με σκορ 15-7.

Πέρα από την ελληνική παρουσία, αίσθηση προξένησε η εντυπωσιακή εμφάνιση των πρωταθλητών της ημιαντοχής ατόμων με σοβαρά προβλήματα όρασης (κατηγορία Τ13), καθώς και οι τέσσερις πρώτοι στον τελικό των 1.500 μέτρων σημείωσαν καλύτερο χρόνο από τον χρόνο που κατέγραψε ο νικητής στην αντίστοιχη κούρσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης Μάθιου Σέντροβιτς κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ρίο έπειτα από μια ιδιαιτέρως αργή κούρσα που χαρακτηρίστηκε ως απόλυτος αγώνας τακτικής, με χρόνο 3 λεπτά και 50 δεύτερα. Ο χρυσός παραολυμπιονίκης στην κατηγορία Τ13 προχθές το βράδυ ήταν ο Αλγερινός Αμπντελατίφ Μπάκα με χρόνο 3 λεπτά και 48.29 δεύτερα. Και δεν ήταν ο μόνος που με τον χρόνο του θα μπορούσε να πάρει το χρυσό στους Ολυμπιακούς. Καλύτερο χρόνο από τον Σέντροβιτς σημείωσαν ακόμη ο Ταμίρου Ντεμίσε από την Αιθιοπία, ο Χένρι Κίρουα από την Κένυα και ο Φουάντ Μπάκα, που είναι ο αδελφός του νικητή.

Ο Ντεμίσε μάλιστα μιμήθηκε όταν τερμάτισε τη χειρονομία του συμπατριώτη του μαραθωνοδρόμου Φεγίσα Λιλέσα, που τερματίζοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες σταύρωσε τα χέρια του στον αέρα σαν να του φορούσαν χειροπέδες. Ο Λιλέσα, που ήθελε να διαμαρτυρηθεί με τον τρόπο αυτόν κατά της κυβέρνησης της Αιθιοπίας, φοβάται πλέον να επιστρέψει στην πατρίδα του και αφού έμεινε επιπλέον 2,5 εβδομάδες στη Βραζιλία μετά τη λήξη των Ολυμπιακών, βρίσκεται τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή