Ανακοίνωση ΠΣΑΠ για το επεισόδιο με Ντεγκρά

Ανακοίνωση ΠΣΑΠ για το επεισόδιο με Ντεγκρά

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λάθος του Ματίας Ντεγκρά, με το οποίο ο Ηρακλής ισοφάρισε σε 2 – 2 στον αγώνα με την ΑΕΛ, ήταν η αιτία για το πρώτο… σίριαλ της φετινής Σούπερ Λίγκας. Ο 33χρονος Αργεντινός τερματοφύλακας δέχθηκε χαστούκι, κατά δήλωση του ιδίου και ενός αυτόπτη μάρτυρα και παίκτη του Ηρακλή, από τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια. Το συμβόλαιό του με τη Λάρισα λύθηκε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ενώ ο ΠΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση.

«Ηταν πραγματικά η χειρότερη μέρα της ζωής μου, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Το ξέρω ότι έκανα ένα πολύ μεγάλο λάθος και ζητάω απ’ όλους συγγνώμη. Αυτό έκανα και χθες. Ενώ βρισκόμουν στη φυσούνα, άκουσα τον Κούγια να μου φωνάζει “είσαι πουλημένος, απολύεσαι”, σε εκείνο το σημείο με πλησίασε, με έπιασε από τον λαιμό και με χτύπησε! Αντέδρασα εκείνη τη στιγμή και τον έσπρωξα με δύναμη πίσω», είπε ο Ντεγκρά, προσθέτοντας για τα περί στησίματος: «Λατρεύω όσο τίποτα το ποδόσφαιρο, δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο. Είμαι σοκαρισμένος, σκέφτομαι σοβαρά να σταματήσω το ποδόσφαιρο».

Ο Αλέξανδρος Κούρος, παίκτης του Ηρακλή, ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν και δήλωσε: «Είδα μια χειρονομία του κ. Κούγια προς τον Ντεγκρά. Ηταν ένα χαστούκι. Ο Ντεγκρά τον έσπρωξε, έπεσε κάτω ο κ. Κούγιας και μετά μπήκαν άλλοι στη μέση».

Στην ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως αποδοκιμάζει «κάθε προσπάθεια απαξίωσης συναδέλφων ποδοσφαιριστών και υπενθυμίζει ότι και τα λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι… Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι δυνατόν να φταίνε πάντα για όλα. Και σε αυτό θα περιμέναμε ότι θα συμφωνούσαν όλοι όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο και σήμερα το υπηρετούν από άλλη θέση. Ο ΠΣΑΠ είναι στο πλευρό του Ματίας Ντεγκρά, όχι μόνο γιατί είναι συνάδελφός μας, αλλά και επειδή σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση».

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως «μεγαλοποιήθηκε το συμβάν. Τα περί χαστουκιών είναι υπερβολές. Υπήρξε εκνευρισμός και περισσότερο με ενόχλησε η απάθειά του» και πρόσθεσε: «Μπορείς να κάνεις σκέψεις πως είναι στημένος, αλλά δεν έχεις στοιχεία. Δεν εννοώ από τον Ηρακλή, αλλά για άλλους λόγους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή