Γιουρόπα Λιγκ: Ηττα για ΠΑΟ, θετικός βαθμός για ΠΑΟΚ, με το «δεξί» ο Ολυμπιακός

Γιουρόπα Λιγκ: Ηττα για ΠΑΟ, θετικός βαθμός για ΠΑΟΚ, με το «δεξί» ο Ολυμπιακός

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και ξεκίνησε το παιχνίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον Αγιαξ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 2-1 στο γήπεδο της «Λεωφόρου» από τους δευτεραθλητές Ολλανδίας, παρότι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ μόλις στο πέμπτο λεπτό με γκολ του Μάρκους Μπεργκ και έδειξαν στο πρώτο ημίωρο ότι ήλεγχαν το παιχνίδι. Ωστόσο, από το 30’ και μετά ο «Αίαντας» ανέβασε στροφές και στο 34’ ισοφάρισε με τον Τραορέ.

Στην επανάληψη, μέσα σε τέσσερα λεπτά ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς αρχικά οι Ολλανδοί πήραν κεφάλι στο σκορ στο 66’ (ο Ρίντεβαλντ σκόραρε σε δεύτερο χρόνο από χαμένο πέναλτι του Κλάασεν) και στη συνέχεια απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω αποβολής του Ιβάνοφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 79΄με την αποβολή και του Ζίγεκ οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν προσωρινά, ωστόσο, η ομάδα του Αντρεά Στραματσόνι τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες, καθώς την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο Γουακάσο στις καθυστερήσεις. Το σκορ, πάντως, δεν άλλαξε, με τον Αγιαξ να φεύγει νικητής.

Στο μηδέν ΠΑΟΚ και Φιορεντίνα

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στη Φιορεντίνα, σε ένα γενικά μοιρασμένο παιχνίδι, με τους Ιταλούς να έχουν, πάντως, περισσότερες ευκαιρίες.

Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς δεν κατάφερε να προβληματίσει ιδιαίτερα την εξαιρετική άμυνα των «βιόλα», που αν ήταν λίγο πιο προσκεκτικοί στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν να είχαν φύγει νικητές από τη Θεσσαλονίκη. 

Με το «δεξί» ο Ολυμπιακός

Νωρίτερα, νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, καθώς επικράτησε με 1-0 στην έδρα της ελβετικής Γιουνγκ Μπόις.

Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Πάολο Μπέντο πέτυχε στο 42’ ο Εστέμπαν Καμπιάσο, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τους Ιντέγε και Μαρίν. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του ματς και παρόλο που δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, παρουσίασαν πολύ σταθερή αμυντική εικόνα, μην επιτρέποντας στους Ελβετούς να απειλήσουν ιδιαίτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή